quadriga
Quadriga ’nın zarar eden müşterileri, ölen CEO için otopsi istiyor

Quadriga’nın zarar eden müşterileri, ölen CEO için otopsi istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanada’nın en büyük kripto para borsası Quadriga ’nın CEO’su Gerald Cotten, geçen yıl bu borsanın 130 milyon dolarlık kripto para özel anahtarı bilgisi ile öldü ve bunları yatlar, özel jetler ve altın için harcadığı ortaya çıktı. Şimdi borsanın zarara uğrayan müşterileri, Cotten’in cesedini mezardan çıkarmak istiyor.

13 Aralık tarihli bir makaleye göre, Miller Thomson LLP ve zarar gören kullanıcılar için bir avukatlık firması, Cotten’in cesedinin “defin ve defin sonrası Otopsi” talebinin asıl amacının “hem kimliğini hem de ölüm nedenini” teyit etmek olduğunu belirtiyor. Danışman, CEO’nun ölümüne neden olan “şüpheli koşullar” göz önüne alındığında, bu isteğin onaylanması gerektiğini savundu.

Quadriga olayı film senaryosunu aratmıyor

Bir yıl önce, Hindistan’a yaptığı gezi sırasında Cotten, Crohn hastalığı veya bağırsak iltihabının yol açtığı komplikasyonlar nedeniyle öldüğü açıklandı. Ölümü kimilerine ise gizemli gelmişti. Ani ölümünü, gişe rekorları kıran bir filme senaryo olabilecek nitelikteydi ve şimdi cesedinin mezardan çıkarılması talebi ile gündemde kalmaya devam ediyor.

Ölümü sonrasında anlaşıldı ki Quadriga’nın 115.000 müşterisinin parasına ulaşabilecek özel anahtarları bilen borsadaki tek kişinin Cotten olduğu anlaşıldı. Fonlar başka türlü elde edilemediğinden, Nova Scotia Yüksek Adalet Divanı, trajik duruma ek olarak borsadaki iflas işlemlerini yürütmek üzere Ernst & Young’u görevlendirdi.

Aylarca süren prosedür, kısaca söylemek gerekirse, Cotten’in Quadriga borsasını kendini zenginleştirmek için nasıl kullanıldığını ortaya koyan bir raporda doruğa ulaştı. Herhangi bir iç yönetişimi önlemek için, Cotten “görevlerin ayrılması ve temel iç kontroller” olmadan her şeyi yönetti.

Ölümü sonrası yaptıkları ortaya çıktı

Sıcak ve soğuk cüzdanları ve onların özel anahtarlarını unutun, Ernst&Young, Cotten’in tüm kripto paraları rakip borsalarındaki “kişisel hesaplarına” aktardığını belirtti. İşler,  çalınan coinlerin marjda işlem görerek kaybı arttırmasıyla daha da kötüye gitti. Bunların tespitini önlemek için işlem geçmişi olan takma hesaplar bile kullandığı ortaya çıktı.

Cotten, 2500 işlem veya tüm hesap faaliyetlerinin yüzde 95’ini işleyen “Chris Markay” adı altında bir hesap açmış. Bu tutar, fiili mevduatta 200 milyon doların üzerinde, 2016 ve 2018 yılları arasında 34.806 BTC ve 540.011 ETH kripto mevduatını içeriyor.

Şikayet konusu, çalınan serveti nasıl harcadığıydı. EY, 2014-2017 yılları arasında Cotten’in Quadriga’dan geliri olmadığını belirterek, yalnızca bir yıl boyunca vergi beyannamesi verdiğini belirtti. Transferlerin büyük bir kısmı, özellikle “gerçek ve kişisel mülk” için Cotten ve eşi Jennifer Robertson arasındaydı. EY tarafından Robertson’a ve mülküne yerleştirilen bir Varlık Koruma Emri, ikilisi tarafından satın alınan oyuncakları listeledi; “yelkenli gemi”, “özel bir uçak,“ birkaç lüks araç ”ve toplam değeri 12 milyon dolar olan altın ve gümüş paralar.

Tüm bu raporlardan sonra zarar gören kullanıcıların mezarı açıp kimlik tespiti talep etme nedenleri haklı görülebilir.

ambcrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin