bitcoin madencileri
Bitcoin madencileri zarar ediyor son 5 yılın en düşük karlılığına sahipler

Bitcoin madencileri zarar ediyor son 5 yılın en düşük karlılığına sahipler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Neredeyse Aralık ayının ortasındayız ve Bitcoin 7.000 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Aralık ayında bu seviyenin altında düşülmedi ancak bu birikim aşaması sona erdiğinde BTC fiyatına ne olacağı merak konusu.

BTC/USD şu an sadece 193 milyon dolar olan günlük işlem hacmini yönetirken Coincodex’e göre 24 saatte % 1.04 artışla 7.270 dolar seviyesinde işlem görüyor.

kaynak: Coin360

Yatayda devam eden fiyatta olduğu gibi, hash oranı aynı şekilde davranıyor. Tüm zamanların en yüksek seviyesini 23 Ekim’de 110 Th/s’ye ulaştığından beri, Bitcoin hash oranı 80 ila 100 Th/s arasında değişiyor.

Son zamanlarda, bir raporda Bitcoin madenciliğinin çoğunluğuna (% 66) Çin’in hâkim olduğu tespit edildi. Ancak madencilik, ağırlıklı olarak hidro-elektrikle çalışıyor.

Binance kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao’nun “Çin’de şimdi madencilik teşvik ediliyor. ülkedeki tüm madencileri (yani kontrolleri altında tutarak) bulundurarak Bitcoin’i kontrol etmeyi umuyorlar” şeklinde bir açıklaması var.

Bitcoin madencileri kısa vadede kaybediyor

Bitinfocharts’a göre, Bitcoin madencilik zorluğu Haziran ayında Bitcoin’in 13.900 dolardan fazla yükselmesinden bu yana düşüyor. Şu anda, 0.133’de, kârlılık, 24 Ekim’de 0.118’e ulaştığından beri 2019’un en düşük seviyesine ulaşmaya yakın seyrediyor.

Capriole Investments’dan Charles Edwards şöyle diyor:

Bitcoin madencileri, zor günler yaşıyor. Son 12 ayda bir Bitcoin madencisi, önceki 5 yılın en az kârını kazandı.

Blog yazısında, şirket, Bitcoin madencilerinin Bitcoin üretim maliyeti ve madenci fiyatlarıyla mücadele ettiğini ve potansiyel olarak kısa vadeli zararlar aldığını gösteriyor.

Madenci fiyatına göre mevcut Bitcoin üretim maliyeti 7.399 dolar ve elektrik maliyeti 5.365 dolar. Bu, toplam maliyeti 8.941 ABD dolara çıkarıyor.

Bununla birlikte, Bitcoin Üretim Maliyetinin altına düşen fiyat, yüksek maliyetli madencileri sistemin dışında bırakıyor. Böylece hash oranı, durağan bir noktaya geldikten sonra düşüşe geçmesinden dolayı madencilerin zararla satmaya daha az eğilimli olması nedeniyle kısa ömürlü olma eğilimindedir.

Bitcoin ödül yarılanmasının yaklaşık 5 ay sonra Mayıs 2020’de gerçekleşeceği tahmin edilirken bu Bitcoin üretim maliyetinin iki katına çıkacağı anlamına gelecek. Bu temelde, eğer hash oranı ve madencilik donanımı verimliliği değişmeden kalırsa, halving’de Bitcoin üretim fiyatı 17.800 dolar olacaktır. Ancak Halving ile fiyat artış oranı yüzde 3,7’den 1,8’e düşecek böylece arz ve talep üzerindeki madenci etkisi de azalacaktır.

bitcoinexchangeguide


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin