pwc
PwC ve NYSE üst düzey yöneticileri Bitcoin şirketleri için işlerinden ayrılıyor

PwC ve NYSE üst düzey yöneticileri Bitcoin şirketleri için işlerinden ayrılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coinbase, Gemini ve Ripple’den sonra, bitcoin.com.au, Wall Street’in üst düzey yöneticilerini işe alan kripto şirketleri kervanına katıldı. En üst düzey yöneticilerini kripto sektörüne kaptıran en büyük şirket ise, PricewaterhouseCoopers (PwC) Avustralya oldu. PwC eski dijital strateji direktörü Bitcoin.com.au’nun yeni CEO’su oldu. Bu gelişmeden önce ise NYSE’nin eski CIO’su Robert Cornish, Gemini’de CTO rolünü üstlenmişti.

PwC Avustralya’dan Ben Ingram bitcoin.com.au’nun yeni CEO’su oldu

Ana akım endüstrilerindeki büyük şirketler, özellikle de en üst pozisyondaki yöneticilerini kripto para dünyasına kaptırmaya devam ediyor. Çalışanlarının, Wall Street’ten toplu çıkışından sonra, tüm dünya çağında diğer üst düzey yöneticilerinde bu akımı takip ettiğini görüyoruz.

Büyük dört muhasebe firmasından biri olan PricewaterhouseCoopers (PwC) bu her geçen gün artan listenin en yenisi oldu. PwC’de dijital strateji sorumlusu olarak çalışan Ben Ingram, şirketi Mart ayında bıraktı. Şimdi ise Avustralya’da kripto para borsası olan bitcoin.com.au’un CEO’su olarak görevine başladı.

Ingram, kripto sektöründeki iyimser görüşlerini şöyle paylaşıyor:

Yeni bir protokolün erken aşamalarında gelişiyoruz. Ben dağıtılmış defter teknolojisini (DLT) temel öncül bir teknoloji olarak çok yaygın bir cazibe merkezi olacağını düşünüyorum. Şu anda teknoloji gelişme aşamasında olsa bile, insanlar arasında kabul göreceğine inanıyorum. Bu teknolojinin bir çıkmazı olmadığını biliyoruz. Evrimsel yol tam olarak belirlenmemiş olsa da, bir yolun olduğuna dair yeterli kanıt olduğunu düşünüyorum.

Ingram, borsanın işlevselliği üzerinde duracak. Ve emeklilik gibi alanlarda kripto bazlı finansal ürünler geliştirmeye odaklanacak.

Kripto borsasından bahseden Ingram, şu anda sadece Bitcoin ve Ethereum için hizmet veren dijital borsanın, bu şekilde tipik kripto borsalarından farklı olduğunu söylüyor

Ben Ingram’ın geleneksel finans dünyasından çıkışını, CBA’nın mali sorumlusu Rob Jesudason’un, bankayı bırakıp 5’inci en büyük kripto para EOS’un arkasındaki şirket olan Block.one’a katılması takip etti

NYSE’den Robert Cornish, Gemini’nin CTO’su oldu

Bitcoin milyarderleri Winklevoss kardeşlerin dijital varlık borsası olan Gemini, kısa bir süre önce Robert Cornish’nin ekibin baş teknoloji sorumlusu olarak eklendiğini duyurdu. Cornish daha önce New York Borsasında (NYSE) Baş Bilgi Yetkilisi olarak çalışıyordu.

Cornish önümüzdeki ay Gemini ekibine katılacak ve kripto borsası stratejisinin, mimarinin, teknoloji ekibinin ve Nasdaq’ın SMARTS pazar gözetleme teknolojisinin uygulanmasından sorumlu olacak. Gemini’nin CEO’su Tyler Winklevoss, Rob’u şu sözler ile övdü:

Rob’u ekibimize muazzam bir katkı olarak görüyorum. Gemini’nin müşterilerimize mümkün olan en iyi platform deneyimini sunmaya devam etmesini ve bir bütün olarak kripto para endüstrisi için mükemmellik standartlarını oluşturmasını sağlayacaktır. Rob, yüksek performanslı mühendislik ekipleri, değişim ve eşleme motoru mimarisindeki uzmanlığı ve hem güvenli hem de esnek olan yüksek verimli platformları yönetme yetenekleri ile dünya çapında tanınıyor.

Bu, Gemini’nin yakın zamanda, Zcash müşterilerine alım satım ve saklama hizmetleri sunmak için NYDFS’den onay alan ilk lisanslı Zcash borsasına dönüşmesi için en uygun zamanmış gibi görünüyor.

Geçtiğimiz birkaç ay içinde Kripto para piyasasına doğru, çalışanların göçünün önemli ölçüde artmasından da açıkça anlaşılacağı üzere, bu durum ana akım sektörleri üzerinde büyük bir etki yaratıyor.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin