stabil coin pwc

PwC’nin desteğini alan yeni bir stabil coin çok yakında piyasada olacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Finansal denetim sektörünün devi PricewaterhouseCoopers (PwC), 8 Ekim Pazartesi günü bir duyuru yayınladı. Duyuruda, şirketin Amerikan doları destekli bir stabil coin ’in piyasaya sürülmesinde teknoloji uzmanlığı sağlamak için merkezi olmayan kredi platformu Cred ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

ABD doları destekli yeni stabil coin PwC uzmanlığı ile çıkarılacak

Yeni ortaklık, yatırımcılara daha fazla güven vermek amacıyla, ABD dolarına sabitlenmiş kripto paralarda mevcut piyasayı güçlendirmek için tasarlandı.

PwC, hizmetlerini bazı yatırımcıların alandan uzak tutan şeffaflık ve “doğrulama” gibi piyasanın istikrarı için önemli kavramları sağlayarak piyasadaki mevcut sorunlarına çözüm olarak kullanmak istiyor. Ortaklıkla birlikte denetim firması, daha ​​şeffaf rezerv işlevler sağlamak için “standartların nasıl geliştirilebileceğine dair değerli bir bakış açısı” sağlamayı planlıyor.

Birçok yatırımcı, ABD doları gibi istikrarlı bir fiat para birimine sabitlenebilen kripto varlıkları talep ediyor. Ancak bu varlıklar, yüzde 100 şeffaflık ve değer kanıtı sağlayabilen merkezi olmayan varlıklar için inşa edilmiş bir rezerv defteri gerektiriyor.

Şirket ayrıca müşterilere yönetişim, güvenlik ve risk yönetimi konusunda yararlı bilgiler sunacağını da belirtti. PwC’nin ABD Blockchain ve kripto para lideri Grainne McNamara, yeni stabil coinin, “artan bir konfor seviyesinde” “hızlı gelişen varlık sınıfının” gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti.

Yakın zaman iki yeni stabil coin haberini daha gelmişti

Eylül ayı sonlarında ABD girişim sermayesi fonu Andreessen Horowitz’da benzer bir girişime imza atı. Şirket, Amerikan doları destekli stabil coin Dai’yi (DAI) destekleyen firma olan MakerDAO’ya (MKR) 15 milyon dolar yatırım yapmıştı.

Eylül ayı başlarında ise yine kripto para ticaret platformu Gemini’nin kurucuları olan Winklevoss ikizleri, New York düzenleyicilerinin kendi USD destekli stabil coinlerini başlatmak için izin aldılar.

Ardından, güvenlik araştırmacıları, yakın zamanda başlatılan Gemini Doları‘nın (GUSD) bir özelliğini, emanetçinin GUSD ağı içindeki herhangi bir işlemi 48 saatte bir tamamen değiştirmesine olanak tanıdığını belirtti.

Öyle gözüküyor ki 4 profesyonel hizmet devine sahip PwC, Kripto ve Blockchain endüstrisinde liderliği korumak için sağlam ve uzun vadeli bir Blockchain yol haritası oluşturmak istiyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin