stabil coin üzerinden e-ticareti test ediyor
Stabil coin üzerinden e-ticareti test ediyor

İsviçre mali gözlemcisi ülkenin ilk kripto para varlık yönetimi lisansını verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre merkezli medya kuruluşu Swissinfo’dan alınan bilgiye göre, İsviçre Finans Piyasası Denetleme Kurumu (FINMA), ülkenin ilk kripto para varlık yönetimi lisansını verdi. Bugün yapılan duyuruda Crypto Finance AG. Kurumunun iştirakinin, kripto yatırım fonu ihracı için lisans aldığı duyuruldu.

Lisans alan fon kurumu, Zug bölgesinde 2017 yılında kurulan ve Crypto Finance AG’nin iştiraki olan bir kripto fonu. Fon, bugüne kadar sadece FINMA kurallarına göre kıyı ötesi (off shore) tabanlı kripto para dağıtımı yapabiliyordu.

İlk kripto para varlık yönetimi lisansı alan fon kuruluşu geniş tabanlı bir kripto yatırım ürünü sunabilecek

Bununla birlikte, yeni lisans, firmanın yasal olarak, Bitcoin (BTC) ve yerel fonlar dâhil olmak üzere diğer kripto varlıklarını takiben geniş bir toplu yatırım ürünleri yelpazesi sunmasına izin veriyor.

Lisans aynı zamanda, şirketin kurumsal müşteriler için yatırım danışmanlığı hizmeti vermesine de olanak tanıyor. Bu yeni gelişme temel olarak, geleneksel İsviçre varlık yöneticilerine tanınmış olan hakların kripto varlık fonuna da tanınması anlamına geliyor.

Swissinfo’ya göre, ülkede kripto ile ilgili ürün ve hizmet gamı ​​için onay almak üzere sıraya giren rakip kripto fonlarından bir baskı var. Bu onay talepleri aynı zamanda ülkenin kripto para operatörlerinin tam bankacılık hizmetleri sunma lisansını da içeriyor.

İsviçre kripto sektörü düzenlemelerinde sağlam adımlar atıyor

Geçtiğimizde günlerde ise bir İsviçre Blockchain işletmesi FINMA tarafından kara para aklama (AML) uyumluluğunun denetlenmesi için yetkilendirilen Mali Hizmetler Standartları Birliği (VQF) kapsamında yerel finans piyasasında faaliyet göstermek için onay almıştı. Söz konusu şirketin, gelecekte menkul kıymet yatırımları sunmasını sağlayacak bir bankacılık lisansı da talep ettiği bildiriliyor.

Daha önce de bildirildiği gibi, Zug, kripto endüstrisinde, “kentte aktif olan Blockchain ve kripto ile ilgili projelerin yoğunluğundan dolayı kripto vadisi olarak anılmaya başlaşmıştı.

Bu yaz, yerel şirketler Blockchain temelli belediye seçimleri oylama sistemini için Zug hükümetiyle ortaklık kurdu.

Yeni kripto alanının düzenlenmesi söz konusu olduğunda, İsviçre’nin daha geniş bir şekilde proaktif davrandığını görüyoruz. Bu yılın Şubat ayında, FINMA, ICO’lar hakkında ayrıntılı yönergeler yayınlamıştı. Buna göre, birçok proje – özellikle fayda ve varlık tokenleri – menkul kıymet yasaları uyarınca düzenlenecek, ödemede kullanılan tokenler ise İsviçre Kara Para Aklamayı Önleme Yasası (AML) kapsamında yer alacak.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin