PwC, stablecoin projesine danışmanlık yapıyor - Kripto Para Haber
PwC, stablecoin projesine danışmanlık yapıyor - Kripto Para Haber

PwC, bir stablecoin projesine danışmanlık yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küresel muhasebe ve danışmanlık firması PwC‘nin Hong Kong şubesi, kar amacı gütmeyen Loopring Vakfı ile birlikte kurulan bir girişimin bir parçası olarak, stablecoin için en iyi uygulamaları araştırıyor. PwC, stablecoin projesine denetim değil, danışmanlık hizmeti verecek.

PwC Hong Kong’un Asya odaklı çalışmasını, PwC’nin ABD doları tabanlı bir tokenle çalışan merkezi olmayan kredi platformu Cred’i önermesi takip etti.

PwC, stablecoin projesine destek veren ilk şirket değil

Stablecoinler pek çok şirket tarafından ciddiyetle ele alınıyor. Eşler arası ödeme teknolojisi şirketi Circle’ın dolar tabanlı USDC’sini, CoinBase üzerinden yayınlaması ve hatta IBM gibi büyük oyuncuların bile buraya yatırım yapması bu durumun en önemli örneklerinden.

PwC’nin Çin ve Hong Hong Risk Güvencesi Sorumlusu William Gee, daha fazla güvene ihtiyaç olduğunu söyledi:

Düzenlenmiş bir bağlam içinde stablecoinlerin nasıl görüneceğini araştırıyoruz. Standartlar, protokoller, en iyi uygulamalar nelerdir ve bunlara nasıl uyum sağlayacaklar?

Merkezi olmayan protokolleri yürüten Loopring Vakfı, PwC’nin katılımının, stablecoinler ve menkul kıymet tokenleri tekliflerinin yaratılması ve yönetimi etrafında şeffaflık için çok yardımcı olacağını belirtti.

Loopring Vakfı’nın kurucusu Daniel Wang şöyle söyledi:

Loopring Protokolü tarafından yetkilendirilen güvenlik ve denetlenebilirlik seviyesi, regtech uygulamalarında önemli bir rol oynayacak.

Denetim? O kadar basit değil

Geriye dönersek, bu alanda PwC gibi dünyaca ünlü bir firmanın devam eden ilgisi, Big Four denetim şirketlerinin stablecoinlere nasıl baktıkları sorusunu gündeme getirdi.

Ancak, özellikle stablecoinler ile ilgili olarak, kabul edilmiş standartların ve hatta temel bir düzenleyici yaklaşımın bulunmaması, şu anda “çok çeşitli bir senaryoya” baktığımız anlamına geliyor.

Gemini Dollar (GUSD) stablecoinini başlatan Gemini Trust Company’nin kurucu ortağı ve başkanı Cameron Winklevoss da benzer bir noktaya imza attı.

Winklevoss geçen ay tweetledi:

Stablecoin ile uygunluk denetimi için bir mali rapor çerçevesi yok. “Yani bir denetim yapamazsınız.” Bunun yerine, bir iddianın doğru olup olmadığını kanıtlamak için 3. taraflara güvenmeniz gerekir.

Muhasebe firması Friedman LLP ile rezervlerinin tam bir denetiminin yapılamadığı gerekçesiyle yollarını ayıran Tether, benzer şekilde bir stablecoin için denetimin piyasada bulunmadığını iddia etti.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin