Kripto analisti: “Altcoin mevsimi yeni başlıyor.”
Kripto analisti: “Altcoin mevsimi yeni başlıyor.”

Kripto piyasası düşüş trendini kırdı: Bu sefer sahnede büyük altcoinler var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) son 7 günlük periyotta, 6300 dolar bandından 6500 dolara kadar yükselerek iyi bir hafta geçirdi. Bunun yanında,  hem Bitcoin’in dahil edildiği hem de Bitcoin sermayesinin haricindeki toplam kripto para piyasası sermayesinin özellikle büyük altcoinler liderliğinde yukarı doğru çıkmaya başladığını görüyoruz.

Geçtiğimiz son birkaç haftaya göz attığımızda ayrıca önde gelen kripto para borsası Binance’de birkaç düşük ve orta düzeyde sermayeye sahip altcoinlerin piyasadan ayrışan yukarı yönlü rallilerini gördük. Bu altcoinlerden GoChain (GO) ve Raven (RVN), Basic Attention Token (BAT) ve Mainframe (MFT)  tokenlerinin Bitcoin (BTC) karşısında önemli kazanımlar elde ettiğine şahit olduk.

Bugün ise birkaç örneğini verdiğimiz yüksek getiriler elde eden bu altcoinlerin bir düzeltmeye girdiği görülürken piyasanın en büyük altcoinlerinin son düzeltme dalgasından çıkıp yükselişe geçmeye başladığını görülüyor. Büyük sermayeli altcoinlerde görülen en son dip seviyelerinin genel anlamda iyi bir işaret olarak görülmesi bu seviyeden yapılan alımları tetikleyerek bir sonraki dalgalanmada daha yüksek tepe seviyelerine ulaşma ihtimalini artırıyor.

Toplam piyasa sermayesi büyük altcoinler eşliğinde yükselişe geçti

Şu anda, büyük altcoinler ilk yükseliş hareketini gösterdikten sonra daha düşük sermayeli projelerin bu trendi izlediği görünüyor. Aşağıdaki grafiklerden pazarın şu andaki konumunu inceleyebilirsiniz.

Her iki grafikte de görüldüğü üzere hem Bitcoin hariç, hem de dahil olmak üzere toplam piyasa kapitalizasyonunun bir dip gördükten sonra düşüş trendinin kırıldığı görülüyor. Bu kırılım sonrası piyasa sermayesinin bu düşüş trendini yeniden test ettiği ve aşağı yönlü kırılım gerçekleşmeden yukarı yönlü ivmenin devam ettiği açıkça görülüyor. Bu durum ise altcoinlerin sağlam bir başlangıç yapabileceği ihtimalini yükselten bir faktör olarak yorumlanabilir.

Altcoinler XRP önderliğinde yükselişe geçiyor

İlk düzeltme dalgası sonrası, büyük altcoinlerin XRP liderliğinde tekrar yol almaya başladığı görülüyor. Şu anda yukarı yönlü ivme gösteren bazı altcoinlerin ise Coinbase’in ekleme planından kaynaklı prim kazandığı düşünülüyor. Şu anda ZRX ve BAT’ın ABD’nin önde gelen kripto platformuna girişi geri kalanı için de harekete neden oldu.

Bu yüksek sermayeli altcoinler arasında görülen en yüksek kazançları ise şu şekilde oluştu; XRP (yüzde 20), XLM (yüzde 13), ADA (yüzde 13), EOS (yüzde 9) ve ETH (yüzde 7).

walletinvestor

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin