rusya
Rusya silah satışlarında kripto paraları kullanmayı düşünüyor

Putin Temmuz’a kadar kripto para yönetmeliğinin kabul edilmesi talimatı verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, hükümetine bu yıl Temmuz ayına kadar kripto paralar ile ilgili federal yasaları kabul etme talimatı verdi. Rusya daha önce “dijital finansal varlıklar” tanımını kripto paraları içerecek şekilde genişletmişti. Putin geçen sene de kripto düzenlemeleri ile ilgili benzer bir talimat vermişti.

Putin ’den kripto paraları ilgilendiren yeni bir talimat geldi

Putin Çarşamba günü Kremlin web sitesinde yayınlanan bir belgeye göre, 47 adet talimat içeren bir listeyi onayladı. Bunların arasında, hükümetin “dijital ekonominin gelişmesini amaçlayan federal yasaların” benimsenmesini sağlamak üzere, Parlamentonun alt meclisi olan Rusya’nın ulusal yasama organı ile birlikte çalışma emri de içeriyor. Elektronik form, dijital finansal varlıkları düzenlemek ve dijital teknolojileri kullanarak finansal kaynakları çekme amacı taşıyor.

Talimatta belirtilen son tarih 1 Temmuz 2019 olarak gözüküyor. Sorumlu yetkililer ise Rusya Başbakanı Dmitry Anatolyevich Medvedev ve Ulusal Yasama Organı Başkanı Vyacheslav Viktorovich Volodin.

Kripto paralar için önerilen yönetmeliğin orijinal metinleri kapsamlı bir şekilde revize edildi. Yasa tasarısından kripto para referansları, tokenler, madencilik ve akıllı sözleşmeler kaldırılırken, kripto paraları kapsayacak şekilde “dijital finansal varlıklar” olarak yasal tanım genişletildi.

Geçen seneden bu yana birçok gecikme yaşandı

Putin’in son emri, hükümete, merkez bankası ile birlikte çalışmasını, “kripto para, token ve akıllı sözleşmeler dâhil olmak üzere dijital teknolojilerin yasal statüsünü belirlemek için “Rusya Federasyonu mevzuatında değişiklik yapılmasını sağlamak için” geçen sene verdiği talimata benziyor. Geçen sene Medvedev ve merkez bankası başkanı Elvira Nabiullina’yı bu projeyi tamamlamak için görevlendirmişti.

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında, Rusya Ulusal Yasama Organı’nda kripto paraları düzenlemeye yönelik üç yasa taslağı düzenlenmiş ve Putin tarafından emredildiği gibi Temmuz ayında kabul edilmek üzere programlanmıştı. Ancak, Rus milletvekilleri ilkbahardaki ilk değerlendirmeden sonra uygun yasal çerçeve üzerinde anlaşamadılar.

Rusya Ulusal Yasama Organı, yasa tasarılarını Mart ayında tekrar gözden geçirmeyi planlıyor. Rambler haber bülteninin geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Ulusal Yasama Organı Ekonomik Komitesi üyesi Oleg Nikolayev’in görüşmelerin gelişimin son aşamasında olduğunu doğruladığını belirtti.

Medvedev, Ocak ayında kripto paraları ertelemek için hiçbir neden olmadığını söyledi. “Herhangi bir sosyal olguda, herhangi bir ekonomi enstitüsünde olduğu gibi, hem parlak hem de karanlık taraflar var” şeklinde de bir açıklamada bulundu. Bu ayın başlarında ise Rus Adalet Bakanı kripto paraların henüz yasal olarak tanımlanması gerek olmadığına inandığını dile getirdi.

news.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin