bitcoin
2 Ay önce bu yeni Bitcoin parabolik yükseliş trendini de tahmin etmişti

28 Şubat Bitcoin fiyat analizi: BTC stabil coin gibi hareket etmeye devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

28 Şubat Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik noktalar:

  • Bitcoin dün gün sonuna doğru görülen yüzde 4’lük aşağı yönlü volatilite dışında sabit kaldı diyebiliriz.
  • Dün gün sonuna doğru görülen hızlı satış operasyonu, BTC’nin yüzde 4 düşüş ile 3.677 dolara kadar gerilemesine neden oldu.
  • 100 günlük hareketli ortalama seviyesine kadar gerileyen BTC/USD paritesi, sonrasında yeniden hızla yükselerek, mevcut konumuna geri döndü. (3,818 dolar)

28 Şubat Bitcoin fiyat hareketleri

Hafta boyunca düşük volatilitenin hâkim olduğu BTC/USD paritesi, neredeyse stabil bir coin gibi hareket etmeye başladı. 4 saatlik grafikte 100 mumluk hareketli ortalama seviyesinin üzerinde yatay devam eden Bitcoin, haftayı bu şekilde kapatacak gibi görünüyor.

Bu bağlamda destek seviyesi 3.790 dolar olarak güncellenmiş durumda (4 saatlik 100 mumluk hareketli ortalama). Dünün en dikkat çekici hareketi ise gün sonuna doğru yaşanan hızlı satış işlemleri oldu. Bu hareketin yatırımcıların hızlı düşüşten kaçınmak için koyduğu tüm stop-loss (zarar durdur) emirlerini bozması dikkat çekti. Bu operasyondan çıkarılabilecek başka bir sonuç ise 3.790 dolar seviyesinin sağlam bir destek olmayıp bir altındaki destek seviyesi olan 3.640 dolarda konumlanan 200 mumluk hareketli ortalamanın daha sağlam bir destek noktası olabilmesidir.

Diğer yandan geçmiş dönem verilerine baktığımızda, bu tür düşük volatiliteli işlemlerin devamında yukarı yönlü bir kopma yaşandığı görülüyor. Yine dünkü kısa süreli 3.600 dolar bandı denemesinin de devamı gelmemesi, yukarı yönlü bir yükseliş için pozitif bir durum olarak değerlendirilebilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD paritesinde;

  • MACD’nin pozitif bölgeye geçtiğini görüyoruz. Bu bir yükseliş sinyali olarak değerlendirilebilir.
  • Stokastik RSI da aşırı alım bölgesinin hemen altında yatay konumda devam ediyor. Bu hareket aşağı yönlü esnekliğin sert olduğunu gösteriyor.
  • RSI göstergesi ise 50 seviyesinin altında yatayda hareketine devam ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin