ProShares ETF lansmanı, GBTC'yi nasıl etkiledi?
ProShares ETF lansmanı, GBTC'yi nasıl etkiledi?

ProShares ETF lansmanı, GBTC’yi nasıl etkiledi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ProShares Bitcoin Strategy ETF, 19 Ekim tarihinde ilk kripto ETF olarak işlem görmeye başladı. Uzun süredir beklenen ETF’ler şimdiye kadar hep red görüyordu. Bu onay topluluk tarafından heyecanla karşılandı.

Bu borsada işlem gören fonun piyasaya sürülmesi, alana yeni bir kripto merkezli yatırım aracının girişini işaret etti. Hype ve hoopla arasında, “daha iyi yatırım aracı” hakkında asırlık bir sonuçsuz tartışma yeniden tartışılmaya başladı. Topluluktan birkaç kişi, yeni başlatılan fonun müşterileri Grayscale’in Bitcoin tröst yatırım aracından çekmeye başladığını tartışıyor.

ProShares ETF lansmanı, GBTC’nin beklentilerini önemli ölçüde etkiledi. Aynı şeyin doğrudan etkisi, azalan hacimlerde ve AUM’nin düşüşünde görüldü. Skew’in paylaştığı grafiklere göre, GBTC’nin yükselen AUM eğimi, ETF lansmanından sonra düşüş yaşadı. Yönetim altındaki varlıkların tamamı 20 ve 26 Ekim tarihleri arasında 42 milyar dolardan 40 milyar dolara geriledi.

Diğer taraftan, günlük hacim de 707 milyon dolardan 293 milyon dolara kadar geriledi. Bu, insanların likiditelerini yeni başlatılan fona yönlendirmeye başladığını ve Grayscale’in yatırım aracından çıkış olduğunu ortaya koyuyor.

Tüm bunlara rağmen GBTC‘nin temelleri hala sessizce güçlü olmaya devam ediyor. ProShares fonunun piyasaya sürülmesinden bu yana GBTC, yatırımcılar için BITO’dan daha iyi getiri sağladı. ETF lansmanından yedi gün sonra GBTC yaklaşık %8,78 artış yaşarken BITO %0,5 değer kazandı.

Ek olarak, GBTC’nin primi son zamanlarda yükseldi. Özellikle, 25 Ekim tarihinde prim, Eylül seviyelerinden bu yana fiyat en düşük seviyelerdeydi. Bu da fiyatların yükselmesinde önemli bir etken oldu.

Yukarıda vurgulanan son fiyat artışının yanı sıra GBTC, yıllar içinde yatırımcılarına şaşırtıcı bir miktar geri döndü. GBTC 2013’teki kuruluşundan bu yana, %41.625,57 gibi büyük bir değer kazandı.

Yeni piyasaya sürülen ProShares fonu ve Grayscale fonu arasında temel farklılıklar bulunuyor. Biri doğrudan Bitcoin’e yatırım yaparken, diğeri türevleri vb. yatırım yapıyor. Bununla birlikte, bu aşamada Grayscale’in GBTC yapısını spot ETF’ye dönüştürerek değiştirmeye çalıştığını belirtmekte fayda var.

GBTC’nin dönüştürmeye istekli olmasının ana nedenlerinden biri, borsada işlem gören fonları yöneten kurallarla ilgili bir durum. Güven şu anda varlığının net değerine indirimli olarak işlem görmekte ve aynısı, bir ETF’ye dönüştürülmesiyle değişebilir.

GrayScale’in dönüşümden faydalanması bekleniyor. Bununla birlikte, yatırımcıların dönüşüm avantajlarından da yararlanacaklarına dair herhangi bir garanti bulunmuyor.

 ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin