Ethereum blok zincirindeki günlük işlemler tüm zamanlar zirvesine ulaştı
Ethereum blok zincirindeki günlük işlemler tüm zamanlar zirvesine ulaştı

Profesyonel trader’ların kripto ticaretinde yaptıkları ve yapmadıkları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir profesyonel gibi ticaret yapmak ister misin? Yoksa sadece profesyonel olduğundan emin olmak ister misin? Her neyse, burada kripto endüstrisindeki profesyonellerin en önemli özellikleri bulunuyor.

1. Sürece Yönelim

Kripto ustaları için ticaret rutin bir iştir. Sonuçlara odaklanmıyorlar ve kârı normal haftalık maaşlar olarak görmüyorlar. Bunun yerine, sadece ticaret yapıyorlar. Ve ticaret. Ve daha fazla ticaret. Yani, bir profesyonel belirledikleri hedeflere ulaşmak için günde yüzlerce işlem yapmak zorunda değildir. Ancak pozisyonlarını sürdürmek, pazarları analiz etmek ve evet ticaret yapmak için günde en az birkaç saat ayırmanız gerekir.

2. Duygular Üzerindeki Kontrol

Bu rutin önemli bir gereksinime yol açar: Bir profesyonel sabırlı ve tutarlı olmalıdır. Çılgına dönmek, her şeyi tek bir varlığa yatırmak veya portföyün %90’ını bir saat içinde satmak… Serin kanlılık, bu karışık kripto ticaretinde ustalaşmak isteyen herkes için sahip olması gereken bir şey. Bu kurala göre, yatırımcılar FUD ve FOMO’dan da kaçınmalıdır.

3. Plan

Önceki iki adım bizi bir sonrakine götürür: Plan. Yeni başlayanlar için bile uygun bir ticaret stratejisi veya farklı pazar koşulları için çeşitli stratejiler zorunludur. Söylemeye gerek yok, profesyonellerin de planları var ve onlara bağlı kalıyorlar. Böyle bir yaklaşım, rutin işlerle uğraşmalarına ve duygularını kontrol etmelerine yardımcı olur. Doğru planlama bir turnusol testidir: Plan eğer başarılı olursa, neredeyse bir profesyonel sayılırsınız.

4. Yaratıcılık

Paradoksu yakalayın: Profesyonel bir kripto yatırımcısı bazen kendi kurallarını çiğnemelidir. Piyasanın olgunlaşmamışlığı ve oynaklığı nedeniyle, herhangi bir ön koşul olmadan herhangi bir yöne gidebilir. Ancak bazen en karlı strateji bile aniden başarısız olabilir ve büyük sorunlara dönüşebilir. Dolayısıyla, bir profesyonel plandan ayrılmaktan korkmayan, sezgisel yönünüzü geliştirin. Şüphesiz, bu sezgi becerileri deneyimle birlikte gelir, bu nedenle bu konuda son derece dikkatli olun.

5. Bireysellik

Özellikle ticaret ve kripto ticareti, işbirliğinden çok kişisel faaliyetlerle ilgilidir. İnsanların fikirlerini paylaştığı yüzlerce ticari grup, sohbet, topluluk ve forum bulmak ve hatta “% 100 gerçek ve karlı sinyaller” sunmak kolaydır. Dur ve düşün: neden diğer trader’lar bu güvenilir bilgiyi yayar? Yeni rakipler oluşturmak için mi? Saçmalık. Her zaman kendi başınasın. İşte kalabalığı analiz etme ve buna karşı çıkma hakkında güzel bir rehber: Korku ve Açgözlülük .

6. Kayıpların Kabulü

Düşüşler kaçınılmazdır. En başarılı yatırımcılar bile zirvede kalmak istiyorlarsa onlardan kaçınamazlar. Bazen piyasalar size karşı oynuyor. Bazen, sadece kötü günler vardır. Fakat kayıplar artacak ve oldukça büyük olabilirler. Bir tüccar bu gerçeğin farkına vardığında, profesyonel cennete doğru büyük bir adım atmaktadır. Ayrıca, duygular hakkında hatırlıyor musun? Kayıpların kabulü, onlara sakince tepki vermekle ilgili.

7. Risk Yönetimi

Süreç oryantasyonu, planlama ve esneklik hakkında konuştuğumuzda, her şey uygun bir risk yönetimi fikriyle ilgilidir. Bu nedenle, profesyonel bir yatırımcı, verilen herhangi bir anlaşma için her zaman kesin risk seviyesini bilmelidir. Dahası, ödüllerin ticarete girmeye değer olup olmadığına karar vermesini dikkatli bir şekilde değerlendirmelidir. Buna risk / ödül oranı denir. Ek olarak, pozisyon boyutlandırma veya eksiklikler gibi öğrenilecek daha birçok şey vardır.

8. Sağlam Bilgi

Risk yönetiminden teknik analize kadar pek çok konuda çalışmadan profesyonel olmak imkansızdır. Temel olarak, yeni gelenler ticaretle ilgili temel bilgilerle başlıyor, ardından kripto piyasası farklılıklarını inceliyor, teknik ve temel analizleri araştırıyor. En önemlisi, profesyoneller her zaman yeni bilgi ve becerilere açıktır.

9. Kişisel Yaşam

Son olarak, ustalar kripto ticaretini önemli olan tek şey olarak görmezler. Yakın olanlarla zaman geçiriyorlar, film izliyorlar, seyahat ediyorlar, erteliyorlar, sağlıksız yiyecekler yiyorlar ve hatta bazen yemin ediyorlar. Artıları, tüm zayıf ve kusurlu sıradan insanlar. Ancak ticaret dışında çok daha fazla aktivite olduğunu biliyorlar. Rutin bir iş olduğunda, biraz dinlenmeyi hak ediyorsun, değil mi?

Profesyonellere Yönelik Olmayan İşaretler

Sonuç olarak, insanların genellikle profesyonel yatırımcılar ile ilişkilendirdikleri yaygın olarak kabul edilen özellikleri kısaca ele alalım. Evet, anladınız, tüm bu özellikler uzmanların tipik belirtileri değil. Şüphesiz, herhangi bir profesyonel yatırımcı bunlardan bir veya daha fazlasına sahip olabilir, ancak kesin değildir. Ve seni büyülü bir kripto ustasına çeviremezler.

Pekala, şu yanlış sinyallerden bazılarını kontrol edelim:

  • Tüm zamanınızı işlem yapmaya adamak: Otomasyon çağında, birkaç sipariş daha vermek veya başka bir makale okumak için boş zamanınızdan, arkadaşlarınızdan ve ailenizden fedakarlık etmeniz gerekmez. Tabii ki, bazı profesyoneller tamamen alım satım işlemine girmiştir. Ancak, genellikle, günde sekiz saat üzeri çalışmak hamallığın göstergesidir.
  • Büyük işlem hacmi ve tonlarca para: Eğer bir kriptoya 10 BTC yatırırsanız, elinizdeki inek, bir hamster’a dönüşebilir. Günlük binlerce dolar kazansanız da, durum aynıdır. Boğa piyasalarında herkes az şansla başarılı olabilir, fakat ufak bir acemi hata her şeyi götürebilir.
  • Bir kurum için çalışmak: Profesyonel yatırımcıların hedge fonlarının veya bankaların çalışanları ile ilişkilendirilmesi popüler bir düşüncedir. Üzücü gerçek şu ki sözde profesyoneller her zaman tam olarak yetenekli değildir. İdeal olarak, birkaç strateji biliyorlar ve onlara bağlı kalıyorlar.

Profesyonel yatırımcıların kendileri hakkında nasıl hissettiğini anlamak şimdi daha kolay olmalı. Basit işaretleri hatırla ve neden ticaret yaptığını asla unutma. İyi şanslar.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin