bitmex
BitMEX 'teki toplu tasfiye işlemleri piyasa düşüşünde etkili oldu mu?

Bitcoin çöküşü, BitMEX’te 90 milyon dolarlık paniğe neden oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu hafta, Bitcoin yatırımcıları ve analistler için çılgınca bir zaman oldu. Bitcoin işlem fiyatları listelerinde “W” eğilimini gördük ve son zamanlarda tüm kripto dünyasını fırtınaya sokan bir başka düşüş yaşandı.

Bitcoin 800 dolar eridi

Dün sadece birkaç dakika içinde Bitcoin 10.200 dolardan 9.400 dolara düştü ve bu düşüş dalmayı gördüğümüzde şaşkınlığımızdan daha hızlı gerçekleşti. Trader’lar, Bitcoin fiyatlarındaki artış konusunda olumluydu, ancak pazar onlara hafta sonu sürprizi yapma kararı aldı.

Bu kaza birçok yatırımcının zararına neden olmuş olabilir, ancak en önemlisi, en çılgın kısmı, düşme nedeniyle BitMEX’te 89 milyon dolarlık tasfiye oldu. Yatırımcıların yükselişinden ötürü o kadar yüksek umutları vardı ki, dışarı çıkmaya ve fiyatların yükselişinden kaldıraç almaya karar verdiler.

Ani fiyat çöküşünün arkasındaki sır henüz aralanmadı. Ancak analistler bu ani çöküşün domino etkisi yaparak değer kaybını çoğaltacağını düşünüyor. Buna göre pozisyon alan yatırımcılar yeni alım seviyelerini bekliyor gibi görünüyor. Analistlere göre yeni dip fiyatın 8.500 ve 8.600 dolar olması bekleniyor. Bitcoin yazım sırasında CoinMarketCap verilerine göre 9.521 dolardan işlem görüyor. Altcoinlere baskınlık oranı ise hala %64,.4 gibi yüksek seviyelerde bulunuyor.

Coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin