btc
Profesyonel trader Bitcoin (BTC) 'de 19.000 dolar konusunda endişeli mi?

Profesyonel trader Bitcoin (BTC) ‘de 19.000 dolar konusunda endişeli mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC) fiyatı 19.000 dolar kapısında ama kripto borsalarının long-short oranı, tecrübeli yatırımcıların bu seviyelerde dikkatli davrandığını gösteriyor.

Bu hafta Bitcoin (BTC) fiyatı, 3 yılın en yüksek seviyesi olan 18.965 dolara yükseldi ve yatırımcıların, 20.000 doların üzerinde yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesi olduğuna inanmalarına yol açtı.

İçinde bulunduğumuz dönem heyecan verici bir zaman olsa da, veriler, bazı profesyonel yatırımcıların bu seviyelerdeki fiyatlar konusunda endişeli olduklarını ve bireysel FOMO’nun yokluğu, keskin bir geri çekilme olasılığını artırdığını gösteriyor.

Veriler, Bitcoin’in 4 Eylül’den bu yana % 5’ten fazla bir düşüş görmediğini ve son 77 günde kripto varlığın % 84 arttığını gösteriyor. Benzer fiyat hareketi en son 25 Kasım 2019’da görülmüştü.

O zamanlar BTC, 86 günlük bir seri olan Şubat 2020 ortasına kadar 6.900 dolardan 10.150 dolara % 47’lik bir yükseliş yaptı. Yine de, her trendin kendine has karakteri vardır ve düzeltme seviyeleri aynı oranlarda gerçekleşmeyebilir.

Bu tür farklı beklentilerin ispatı, vadeli işlem sözleşmeleri temelinden çıkarılabilir. Tipik olarak, gösterge % 3 ila % 10 yıllık prim göstermelidir.

Yatırımcıların Şubat ayında kaldıraçlı pozisyonları geri taşımak için yıllık bazda ek % 20 ödemeye nasıl istekli olduklarına dikkat edin. Bu oldukça sıra dışı ve aşırı iyimserliğin bir işareti.

Bu sefer, temel gösterge% 10’a yaklaştı. Bu nedenle, kademeli satış emri likidasyonları ihtimalinin bu sefer çok daha düşük olduğu sonucuna varılabilir.

İyimserlik eksikliği, inancın azalmasının bir işaretidir

Tüccarlar bu alışılmadık eğilim karşısında şaşkına döndü ve veriler tam bir inanç eksikliği olduğunu doğruluyor. BTC vadeli işlem sözleşmeleri primi şu anda yükseliş bölgesinde dursa da, ayrım gözetmeksizin satın almayı onaylıyor.

Profesyonellerin bu ralli boyunca uzun pozisyonlarda olup olmadığını etkili bir şekilde ölçmek için yatırımcılar, Pazar payı büyük kripto borsalarında en iyi yatırımcıların long-short oranlarını izlemelidir.

Tecrübeli yatırımcı Bitcoin (BTC)’de temkinli

Huobi’de, Bitcoin 16 Kasım’da 16.000 doları aştığı için tecrübeli yatırımcıların net bir kısa (short) pozisyona girdiğini görebiliriz. 19 Kasım’da, BTC 18.000 dolarlık direnci kıramadığı için birkaç düşüş iddiası ortaya çıktı. Bir kez daha, kayıplarını kapatmak için hızlı davrandılar ve şu anda sabitler. Bu nedenle, profesyonel tüccarların çok fazla inanmadan yerel bir zirveyi tahmin etmeye çalıştıkları varsayılabilir.

İlginç bir şekilde, Binance’ten gelen veriler, en iyi yatırımcıların farklı bir strateji uyguladığını gösteriyor. Buna rağmen, aşağıda da görülebileceği gibi, hala bir inanç eksikliği söz konusu.

btc

Binance’in en iyi yatırımcıları,% 10’luk bir net uzun (long) pozisyona sahipken, Bitcoin 16.000 doların üzerine yükseldi ancak daha sonra 17.500 doların üzerine çıktıktan sonra satın almak için çabaladılar.

Hala yükseliş pozisyonunu korurken, BTC 18 Kasım’da 18.000 doları kırmaya çalışırken onu önemli ölçüde düşürdüler.

Kullanıcıların nasıl etkilendiklerini ölçmenin birden fazla yolu olduğundan, borsaların en iyi tüccarların verilerini farklı şekilde topladığını belirtmek gerekir. Bu nedenle, farklı sağlayıcılar arasındaki herhangi bir karşılaştırma, mutlak sayılar yerine yüzdelik değişiklikler üzerinden yapılmalıdır.

Sonuç olarak, veriler en iyi tüccarlar arasında bir miktar kararsızlık veya en azından güçlü bir inanç eksikliği olduğuna işaret ediyor.

Piyasa karışık sinyaller gönderirken, ihtiyatlı davranıp pozisyonda olmamakta yanlış bir şey yoktur. En azından, temkinli yatırımcıların yaptığı şey bu gibi gözüküyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin