Ünlü uzman Wilson’dan yeni Bitcoin ve altcoin fiyat tahmini
Ünlü uzman Wilson’dan yeni Bitcoin ve altcoin fiyat tahmini

Popüler yılsonu Bitcoin tahminleri neden tutmadı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birçok kripto yatırımcısı ve kripto para meraklıları, 2018 yılı sonunda Bitcoin (BTC) ve diğer popüler kripto paraların değer kazanmış olacağını ve yeni yıla çok daha iyi bir şekilde gireceği beklentisi içindeydi. Yıl boyunca, piyasa tarafından iyi bilinen Bitcoin analistlerinin yılsonu itibarıyla BTC’nin değeri hakkında uçuk tahminler yaptığını gördük. Bu uçuk Bitcoin tahminleri içinde en ünlü olanları hatırlatmak gerekirse;

Thomas Lee – Fundstrat CEO’su temmuz ayı başlarında BTC’nin yılsonuna kadar 25.000 dolar olacağını tahmin etmişti. Lee bir süre fikrini değiştirmedi. Ancak, kısa bir süre önce, yılsonu tahminini 15.000 dolar olarak revize etti.

Morgan Creek’in kurucusu ve ortağı olan Anthony Pampliano, daha önce BTC’nin yılsonunda 50.000 dolara çıkarabileceği tahmininde bulunmuştu?

Bitcoin tahminleri konusunda yanlış olan neydi?

2018 tarihli Bitcoin tahminleri büyük çoğunlukla, dijital varlığın 2017 yılında dördüncü çeyrekte 20.000 dolara yükselen etkileyici bir dördüncü çeyrek performansı gerçeğine dayanıyordu. Tahminler ayrıca Wall Street’teki kurumsal yatırımcıların yeni sermaye ile kripto endüstrisine gireceği varsayımına da dayanıyordu.

Ancak, bu yıl, BTC’nin ve tüm kripto pazarının değerini sürekli olarak baltalayan olaylar meydana geldi. Biri, ayı piyasasının başlarında, Goldman Sachs’ın bir kripto ticaret masasının planlarını askıya aldığı ile ilgili sahte haberlerin yayılmasıydı.

Goldman Sachs ile ilgili söylentiler ilk olarak, BTC’nin 7.300 dolar değerinde olduğu Eylül ayı başında ortaya çıktı. Dijital varlık o zamandan bu yana Bakkt’ın gecikmesinden de etkilendi. Ayrıca SEC’in VanEck ETF kararını ertelemesi ve hard fork sürecindeki hash savaşları ayı piyasasını körükleyen gelişmeler oldu.

Herhangi bir finansal varlığın fiyatı gerçekten tahmin edilebilir mi?

Grafikler sadece birkaç saat veya birkaç günlük fiyat hareketlerini tahmin etmemiz yardımcı olabilir. Ancak, bu süre zarfında teknik olarak tahmin edilemeyecek gelişmeler meydana geldiğinde tüm teknik analiz sonuçları değişebilir.

Crypto Oracle’nin ortağı Lou Kerner, uzun vadede başarılı olmayan tahminleri hava durumu tahminleri ile karşılaştırıyor:

Meteorologlar günlük tahminlerde oldukça başarılı, fakat 10 günlük tahminlerde sapmaların yüksek olduğunu görüyoruz.

Bir aylık hava durumu kesin şekilde tahmin edilemez. Çünkü bu süredeki bir tahmin içim birden çok değişken ve bilinmeyen faktörler devreye girer.

Bitcoin fiyatı nereye gidiyor?

Kerner, önümüzdeki günlerde veya aylarda BTC’nin kesin yönünün bilinemeyeceğine vurgu yaparken gelecek için üç olasılık üzerinde duruyor.

  1. Bitcoin değer deposu olarak başarısız olur: Bu durumda, Bitcoin’in sonunu getirir.
  2. Bitcoin değer deposu olarak altın alternatifi olarak kabul görür: Bu durumda, şu anda, yaklaşık 2,5 milyar onsluk altın külçe miktarı ve 3,3 trilyon dolarlık altın külçe piyasası sermayesi ile her bir Bitcoin, 145.000 doların üzerine çıkabileceği anlamına gelir.
  3. Bitcoin, ikinci bir değer deposu olarak kalır: Gümüş, büyük ölçüde depolanan değer açısından ikinci değer deposu olarak kabul edilir. Şu anda yaklaşık 4,5 milyar ons gümüş külçe var. Toplam piyasa değeri yaklaşık 58 milyar dolar. Bu da bugün Bitcoin’in 3.346 dolar olması anlamına geliyor. Zira Bitcoin şu anda 62 milyar dolarlık bir piyasa sermayesine sahip.

Sonuç

Özetle, bu yıl, tutmayan birçok BTC yılsonu fiyat tahmini görüldü. Yılın bitmesine 3 hafta varken gerçek şu ki BTC’nin tahmin edilen o yüksek rakamlara ulaşması pek olası değil. Uzun vadeli yapılan fiyat tahminleri bu süre zarfında meydana gelebilecek birçok olay ve faktörün bilinememesinden ötürü başarısızlık ile sonuçlanıyor. Sonuç olarak hava durumu tahminlerinde olduğu gibi kısa vadeli tahminlerin isabet oranının uzun vadeli olanlardan çok daha yüksek olabildiğini görüyoruz.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin