Chainlink fiyat analizi: LINK yükselecek mi?
Chainlink fiyat analizi: LINK yükselecek mi?

Popüler mesajlaşma uygulaması Line, Link adıyla kripto para çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Koreli internet arama devi Naver Corporation’ın yan kuruluşu olan LINE ve 200 milyondan fazla aktif aylık kullanıcısıyla dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri. 2011’den bu yana dünyanın her çapında kullanılan Line, geçtiğimiz günlerde yarattığı 10 milyon dolarlık Blockchain yatırım fonuyla kripto dünyasına ilk adımlarını atmıştı. Şimdi de piyasaya tam olarak giriş yapıp Link adında kendi kripto parasını çıkarıyor.

Line piyasaya giriş yaptı, yeni kripto para birimi; Link!

Bir ay önce şirket Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Litecoin gibi kripto paraları destekleyecek olan değişim platformu Bitbox’ı piyasaya süreceğini duyurdu. Şimdi de yeni lansmanıyla yeni bir kripto para birimini geliştirdiğini açıkladı. İleriki zamanlarda “Link” para birimi en büyük ve en köklü şirketlerden biri ile piyasaya damgasını vuracak gibi duruyor.

Basın bültenine göre hem LINK hem de LINK Blockchain ağı, LINE tarafından bağımsız olarak oluşturuldu. Eylül’den itibaren bu kripto para birimi Bitbox’ta listelere girecek.

Şirket, LINK’in diğer kripto para birimleri gibi ICO yapmayacağını açıkladı. Ancak bir ödül sistemi kullanılacak, bu da kullanıcıların LINE ekosisteminde belirli hizmetleri kullanmak için ödeme olarak LINK kullanacağı anlamına geliyor. LINE ayrıca kripto paraları ile yakın gelecekte piyasaya sürmeyi planladığı dApp hizmetlerinde ve içerik, ticaret, sosyal, oyun, alım-satım gibi hizmet kategorilerinde ödemeler alacakalrını veya ödül olarak kullanılabileceğini belirtti.

LINE’ın CEO’su Takeshi Idezawa konu ile ilgili şunları aktardı:

Son yedi yılda Line, kullanıcılarımızdan dolayı büyük bir global hizmete dönüştü ve şimdi Link ile kullanıcılarımıza geri dönen, kullanıcı dostu bir ödül sistemi oluşturmak istedik. Link ile insanların günlük yaşamları için kullanımı kolay veri aktarımları sunarak katma değer sağlayan ve paylaşan kullanıcı tabanlı bir platform olarak gelişmeye devam etmek istiyoruz.

Toplam 1 milyar LINK piyasaya sürülecek. Bunların 800 milyonu kullanıcı ödülleri için tahsis edilecek. 200 milyonu ise LINK şirketinin kurucusu LINE Tech Plus tarafından rezerve edilecek.

Line rekabeti yakalamaya çalışıyor

Bu yılın mart ayında Telegram, Gram olarak adlandırılan kendi kripto parasını yayınlamıştı. Bu adımlar hakkında uzmanların birbirinden farklı görüşleri var. Bazı kripto meraklıları, Gram’ın beş yılda 200 milyar dolarlık bir değere ulaşacağını tahmin etmekte. Bazıları ise neden Telegram’ın bu kadar büyük bir yatırım toplama gereği duyduğunu ve Telegram’ın sadece imajını paraya çevirmeye çalıştığını anlamıyor.

Ancak genel olarak baktığımızda LINE’ın en büyük rakibi Telegram değil. Facebook Messenger ve WhatsApp’ın artan rekabetinin arasında, kullanıcıları teşvik etmek için yapılan bu stratejik hamle gerçekten işe yarayacağa benziyor.

coinspeaker

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin