DeFi çok yakında Bitcoin’i gölgede bırakabilir: 3 önemli gösterge açığa çıktı
Popüler DeFi platformu Uniswap önemli bir kayba uğradı - işte ayrıntılar

Popüler DeFi platformu Uniswap önemli bir kayba uğradı – işte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber –  Rakip merkezi olmayan borsalar, Uniswap’in eski likidite sağlayıcılarını çekmek için likidite madenciliği ödüllerini artırıyor ve SushiSwap’teki kilitli değerin bir haftada üç katına çıkmasına neden oluyor.

Önde gelen merkezi olmayan borsa Uniswap’ın likidite teşvik programını durdurmasıyla birlikte, rakip otomatik piyasa yapıcıları 1inch, SushiSwap ve Bancor, hedeflenen ödüllerle likidite sağlayıcılarını kapıyor.

17 Kasım’da, Uniswap’ın ödüllerinin sona erdiği gün, klonlanan AMM SushiSwap, daha önce Uniswap tarafından teşvik edilen aynı dört eşleştirme için yeni bir teşvik planını duyurdu.

Kilitli değer düştü

Uniswap’in toplam değeri kilitlendi veya TVL, o gün 24 saatten daha kısa bir sürede 1 milyar dolardan fazla düştü. Uniswap’in TVL’si 14 Kasım’da 3,07 milyar ABD doları ile rekor bir yükseklikte olduğundan bu yana %57,5 ​​düşüşle 1,3 milyar ABD dolara geriledi..

Bunun aksine, SushiSwap’in TVL’si 17 Kasım’dan bu yana 407 milyon dolardan 1,05 milyar dolara yaklaşık %160 oranında arttı. Şimdi bir hafta öncesine göre %313’ten fazla yükselişin olduğu görülüyor.

SushiSwap, Uniswap’in likidite sağlayıcılarını hedefleyen bir ‘vampir’ kampanyası başlatan tek DEX değildi. Bancor 17 Kasım’da geriye dönük ödüller de dahil olmak üzere bir likidite madenciliği programını açıkladı.

Yeni bir teşvik

18 Kasım’da 1inch, tokenın arzının %1’ini likidite sağlayıcılarına tahsis ederek, verim çiftliği teşviklerinin ikinci aşamasını başlattı. 1inch CEO’su ve kurucu ortağı Sergej Kunz şunları söyledi:

“Şu anda, Uniswap sona erdikten sonra birçok başka projenin teşvikler başlattığını görüyoruz. Mooniswap protokolümüzün ek likidite çekerken kilidini açma potansiyeline sahip olduğundan emin olduğumuzdan, Uniswap’tan serbest bırakılan likiditeyi avlamak için yeni likidite madenciliği programımızı duyurmaya karar verdik.”

AMM’ler, kullanıcılar tarafından havuzlanan likiditeyi kullanarak alım satımları kapatan, gözetim dışı merkezi olmayan borsalardan oluşuyor. Likidite sağlayıcıları sunmanın yanı sıra, birçok DEX, yerel tokenları biçiminde verim çiftliği ödülleri sunarak kullanıcıları çekmeye çalıştı.

UNI token sahibi ve blockchain destekli akış platformu Audius, 17 Kasım’da borsanın likidite madenciliği programını önceki programın ödüllerinin yaklaşık yarısıyla eski haline getirmek için bir Uniswap yönetim teklifi sundu.

Öneri neredeyse ilk tur oylamasını geçti, ancak iki aşamalı oylamayı daha tamamlaması ve uygulanabilmesi için en az 40 milyon oyu alması gerekiyor. 16 Eylül’de yönetimin merkezsiz hale getirilmesinden bu yana, Uniswap herhangi bir yönetim önerisini kabul edemedi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin