Ünlü analistten çok iddialı Bitcoin tahmini: “100 bin dolarlık koşu başlıyor!”
Ünlü analistten çok iddialı Bitcoin tahmini: “100 bin dolarlık koşu başlıyor!”

Popüler Bitcoin yatırımcısından akıllara zarar BTC tahmini!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Popüler Bitcoin yatırımcısı Raoul Pal, BTC fiyatının uzun vadede 467.000 dolara kadar yükselebileceğini iddia etti. Pal’in tahminden önce, riskten korunma fonu yöneticisi Mark Yusko da kripto fiyatının bu kadar yükselebileceğini öngörmüştü. Bu haberin yazıldığı esnada BTC 9.681 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin bu fiyatları görmek istiyorsa önce bazı koşulları yerine getirmeli

Bu iki analist, önde gelen kripto para biriminin yalnızca belli koşullar altında böyle uçuk bir fiyata varabileceğini düşünüyor.

Bu koşullardan liki, Bitcoin fiyatının altın piyasasını geçmesi. Diğer koşul ise kripto para birimlerinin milyonlarca insanı barındıran güçlü bir ekosistemde çalışması. Pal, Bitcoin güçlü bir ekosistem haline gelirse kolayca 10 trilyon dolarlık piyasa değerine yükselebileceğini düşünüyor.

Pal’in ilk koşuluyla ilgili detaylara baktığımızda ise, BTC’nin piyasa değeri bugün itibarıyla 177 milyon dolar. Altının piyasa değeri ise 8 trilyon dolar. Yani Bitcoin henüz altının %2,2’sine tekabül eden bir piyasa hacmine sahip ve büyümenin erken aşamalarında.

Fed’in politikaları doların devalüasyonuna sebebiyet verebilir

Pek çok yatırımcı geleneksel yöntemlerin dışında fon yatırmanın alternatif yollarını arıyor. Geleneksel borsalar ABD Fed’in sıkı politikaları nedeniyle büyük bir belirsizlik içinde. Ayrıca Fed’in rekor miktarlarda para basma politikası sebebiyle ABD dolarının devalüasyonuna gireceği tahmin ediliyor. Bu da yatırımcılar için başka bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.

Geleneksel varlıklara karşılık finansal riskten korunma fonu yöneticilerinin BTC’ye çok olumlu baktığını ifade etmek gerekiyor. Örneğin Paul John Tudor, varlığının yüzde 1’inin enflasyonla başa çıkmanın bir yolu olarak BTC’de olduğunu söyledi.

Xapo Wences CEO’su Casares, her yatırımcının en azından bir miktar Bitcoin’e yatırım yapması gerektiğine inanıyor. Kendisi 3 milyardan fazla insanın kullanmaya başlaması halinde BTC’nin 1 milyon dolarlık fiyata ulaşabileceğini tahmin ediyor.

coinspeaker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin