featured

Popüler analistten Bitcoin uyarısı: Yakında 25,000 dolara düşüş gerçekleşebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir kripto yatırımcısı ve analisti olan Altcoin Sherpa, geçtiğimiz günlerde Bitcoin fiyatının 25,000 dolara düşeceğini düşündüğünü belirten bir tweet paylaştı. Analist gönderisinde ayrıca 25,000 doların BTC için çok kritik bir seviye olduğunu da belirtti.

Piyasa lideri olan Bitcoin, bu yazının yazıldığı sırada %2,67 oranında bir düşüşle 27,520 dolar civarında işlem görüyor.

Analist, paylaştığı tweet’te bu fiyat hedefinin gerekçesini de açıkladı. Altcoin Sherpa’ya göre, 25,000 dolar seviyesi, 200 günlük EMA hattı ve 0,382 fib seviyesi ile de kesişiyor. Yani daha önce destek ve direnç olarak iki kez test edilen bir seviye.

Bu yazının yazıldığı sırada BTC 25,000 doların oldukça üzerinde 27,520 dolar seviyesinde işlem görüyor. Ancak, CoinMarketCap verilerine göre fiyat son 24 saatte %2,67 oranında bir düşüş yaşadı. Bu olumsuz fiyat performansı, BTC’nin haftalık grafiğini de kırmızıya boyadı. Sonuç olarak, piyasa liderinin fiyatı son 7 günde %1,73 oranında düşüş yaşadı.

Düşüş devam edecek mi?

BTC’nin fiyatı, 9 günlük ve 20 günlük EMA çizgilerinin altına düştükten sonra bir sonraki kilit destek noktası olan 26,800 doları hedefliyor gibi görünüyor. İki EMA çizgisinin altındaki bu düşüş, son 4 günde 9 günlük EMA çizgisinin daha uzun olan 20 günlük EMA çizgisinin altından geçmesiyle iki teknik gösterge arasında bir düşüş bayrağının oluşmasının ardından geldi.

Bitcoin

9 günlük ve 20 günlük EMA çizgilerinin işaret ettiği düşüşle birlikte, günlük RSI da düşüş eğilime işaret ediyor. Ayrıca, şu anda günlük RSI çizgisi SMA çizgisinin altında işlem görüyor. Bu teknik göstergelerin tümü, Bitcoin fiyatının yakın zamanda bir düşüş döngüsüne girdiğini ve önümüzdeki 24-48 saat içinde düşmeye devam edeceğini gösteriyor.

Bu düşüş tezi önümüzdeki birkaç gün içinde doğrulanırsa, Bitcoin’in fiyatı yukarıda belirtilen 26,800 dolarda bulunan destek noktasına düşecek. Eğer bu seviyede tutunamazsa, analistin de söylediği gibi BTC’nin sıradaki hedefi 25,200 dolar civarında olacak. Öte yandan, piyasa liderinin önümüzdeki 48 saat boyunca 26,800 doların üzerinde kalması durumunda bu düşüş tezi geçersiz olacaktır.

CoinEdition


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin