featured

Popüler analist, Bitcoin halving etkinliği hakkında yorumlarını paylaştı: “Tarih tekerrür ederse yeni ATH gelebilir”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin yatırımcıları, genellikle kripto para birimi için önemli bir katalizör olarak görüldüğü için, Nisan 2024’te yapılması planlanan bir sonraki Bitcoin halving etkinliğini sabırsızlıkla bekliyor. Ancak analist Rekt Capital, BTC fiyatının tarihsel kalıplarını paylaşarak ilgiyi artırdı.

Bitcoin halving

Geçtiğimiz birkaç yılda BTC, halving etkinliğinden sonra 518 ile 546 gün arasında zirveye ulaştı. Tarih tekerrür ederse piyasa lideri, 2025 Eylül ortasında veya Ekim ortasında zirveye ulaşabilir. Özellikle Ekim ayı Bitcoin için tarihsel olarak güçlü bir ay oldu. Analist X platformunda paylaştığı bir gönderide şu sözleri söyleid:

 Geçtiğimiz birkaç yılda, Bitcoin’in halving sonrasında zirveye ulaşması 518-546 gün sürdü. Tarih tekerrür ederse, BTC ya Eylül 2025 ortasında ya da Ekim 2025 ortasında zirveye çıkabilir.

Bitcoin zirveyi hedefliyor

Rekt Capital, piyasa liderinin performansı açısından içinde bulunduğumuz yıl olan 2023 ile 2019 arasındaki benzerliklere dikkat çekiyor. Ekim 2019’da BTC %10’luk mütevazı bir yükseliş kaydetmişti. Eğer bu performans Ekim 2023’te tekrarlanırsa fiyat yeniden 29,200 dolar seviyesine yükselebilir.

Bu senaryoda BTC, potansiyel olarak geri çekilmeden önce direnç noktasının üzerinde bir mum oluşturabilir ve böylece mevcut hareketi bir rahatlama rallisi olarak doğrulayabilir. Rekt Capital, Bitcoin’in halving etkinliğine 210 gün kaldığını belirtiyor. 2019 döngüsünde, BTC bu noktada daha düşük bir tepe oluşturdu ve bunu 147 günlük bir dönemde takip ederek %62 oranında bir düşüş yaşadı. Böylece makro düzeyde daha yüksek bir düşük seviyeye ulaştı.

Bu döngüde benzer bir model ortaya çıkarsa, fiyat yakında başka bir düşük tepe oluşturabilir ve Şubat 2024 ortasına kadar %27 oranında bir düşüş yaşayabilir. Bu da BTC fiyatının yeniden yükselişe geçmeden önce 20,300 dolara kadar bir düşüş yaşayabileceği anlamına gelmektedir.

Coinpedia


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin