Ponzi oyunu Bitconnect’in sonu geldi
Ponzi oyunu Bitconnect’in sonu geldi

Ponzi oyunu Bitconnect’in yöneticilerinden biri yakalandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto tarihindeki en büyük kripto dolandırıcılığı olan ponzi oyunu Bitconnect’in (BCC), Asya Başkanı Divyesh Darji, Delhi’de gözaltına alındı.

Ponzi oyunu Bitconnect’in sonu geldi

Bitconnect’in önemli bir yöneticisi olan ve Hindistan ile Asya’daki faaliyetleri yöneten Darji’nin, kripto para yatırımcılarından 2.000 Bitcoin’in direk çalınmasından sorumlu olduğu söyleniyor.

Gözaltına alınan yöneticiden 169 Bitcoin ve 8 altın ele geçirildiği bildirildi. Asya’da art arda yaşanan dolandırıcılık olayları bölgede tüm güvenleri yıktı. Bugün çıkan 3 Çinli hackerın da büyük bir dolandırıcılığa imza atmasının ardından, sorumlu resmi kurumların caydırıcı yasalar çıkarması bekleniyor.

BitConnect bir zamanlar ilk 20 coin arasında yer alıyordu

Bitconnect bir zamanlar 2,5 milyar doları aşan bir piyasa değeriyle ilk 20 coin arasında yer alıyordu. Ödünç verme platformu tokeni, YouTube şahsiyetleri ve sosyal medya uzmanlarının da katkısıyla 2017 yılının en popüler tokenlerinden biri haline geldi.

Proje sonunda bir ponzi şeması olarak adlandırıldı ve insanlar haberi alır almaz projeye karşı toplu davalar açmaya başladı. Bitconnect’in fiyatı, ortaya çıkan haberleri takiben 24 saatten kısa süre içinde 450 dolardan 0,67 dolara dek geriledi. Proje o zamandan beri yatırımcılarının birçoğuna karşı fon kaybı ile ilgili yasal bir savaşla mücadele ediyor.

Banklesstimes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin