Anthony Pompliano: “Bitcoin ile ilgili bu tehditler uykularımı kaçırıyor!”
Anthony Pompliano: “Bitcoin ile ilgili bu tehditler uykularımı kaçırıyor!”

Pompliano’dan Trump’a açık Çin mesajı: “BTC’nin hepsini istiyorlar”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Morgan Creek Digital kurucu ortağı Anthony Pompliano, Bitcoin’e olan ilgisini ve “ülke” nin çıkarına bağlı olarak ABD Başkanı Donald Trump’a özel bir mesaj gönderdi.

Anthony Pompliano ‘dan Donald Trump’a harekete geçme çağrısı

Gündemle bağlantılı olan tweette, Morgan Creek Digital’in kurucu ortağı Anthony Pompliano, Başkan Donald Trump ve üyelerini Bitcoin ve kripto para birimi ile ilgili pozisyonları hakkında ciddi olarak harekete geçmeye çağırdı.

Tweet’te, Bitcoin’in sınırlı tedarikle tasarlandığını ve dolaşımda 21 milyonu geçemeyeceğini söyledi. Ardından, Çin’in, ikili tutumlar arasındaki mücadele gibi son duruş ve eylemleri nedeniyle mevcut tüm BTC’leri almaya karar verdiğine dikkat çekti:

“Biri Başkan @ realDonaldTrump’a yalnızca 21 milyon Bitcoin olduğunu ve Çin’in hepsini satın almayı planladığını söylesin. Bu gerçek ABD – Çin rekabeti olacak. Bu konuya dikkat edilmeli. Adam kaybetmekten nefret ediyor ve hepsini almaya çalışacak ”

Amerika Birleşik Devletleri’nde Bitcoin ve kripto para İncelemesi

Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti, dijital para sistemindeki memnuniyetsizliğini sıklıkla gösterdi. Başkan Donald Trump, dijital para biriminin ülke genelinde suçu teşvik ettiğini iddia ederek Bitcoin hakkında bir dizi olumsuz tweet atmıştı.

Bu eleştirilerin altında ise merkezsiz para sisteminin, ABD dolarının elinde tuttuğu dünyanın rezerv para birimi unvanını alacağı korkusu yattığı düşünülüyor.

Bu arada, Facebook’un çıkarmaya çalıştığı dijital para birimi Libra, kongre üyelerinden Bitcoin de dahil olmak üzere diğer kurum içi kripto para birimlerinden daha fazla tepki aldı. Tepki, yıllar boyunca sosyal medya devine atfedilen güvenlik ihlaline dayanıyor. Ancak konuyla ilgili öngörülen nedenden daha fazlası olduğu görülüyor.

Facebook’un dijital para biriminin arkasındaki teknoloji hakkında çok az ya da hiçbir şey bilmeyen Kongre üyelerinin yoğun tepkisinin altında aynı neden yatıyor olabilir. Sosyal medya devi aylık kullanıcı sayısı 2,5 milyardan fazla aktif kullanıcıdan oluşuyor. Bu arada tüm dünya nüfusunun yaklaşık 7 milyar olduğu tahmin ediliyor.

Matematiksel olarak, Facebook, dünyadaki finansal işlemlerin çoğunluğunu devralabilecek geniş bir kullanıcı tabanına sahip. Bu, Amerika’nın masum ve yavaşça ilerleyen dijital para birimi Libra’nın varlığına karşı mücadelesinin ana yüzü gibi görünüyor.

Çin, Blockchain ve Dijital Para Sistemi için kapı açtı

Birleşik Devletler çıkarları için mücadele etmekle meşgulken, Çin kripto para birimini kucaklıyor ve blok zincir devrimine öncülük etme sözü verdi. Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasındaki ticaret savaşı halen devam etmekte ve ikincisi de dijital olarak ilerleyecek gibi duruyor.

2019’un başlarında, Çin, dünyanın en kalabalık ülkesi, ülkesinde Bitcoin madenciliğini yasaklamakla tehdit etti. Ancak, şu an bu politika tersine dönecek gibi. Çünkü ülke son zamanlarda operasyonunu yöneten teknoloji, Blockchain’i benimseme konusundaki ilgisini açıkladı.

Ek olarak, ülke fiat para biriminin Yen’in dijital formunu başlatmak istiyor. Bu, ABD egemenliğini yıkmanın stratejik bir yolu olarak görülüyor.

newslogical

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin