Çin’in dijital para birimi ile 162 milyon dolarlık transfer yapıldı!
Çin’in dijital para birimi ile 162 milyon dolarlık transfer yapıldı!

Çin gaza bastı: Kriptografi yasası kongreden geçti ve 2020’de yürürlükte olacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’deki 13. Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi, kriptografi yasasını kabul etti. Söz konusu yasa 1 Ocak 2020’de yürürlüğe girecek.

Çin Devlet Başkanı, Blockchain ve kriptografi konularına bizzat el attı

Duyuru, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in ülkeye Blockchain teknolojisindeki fırsatları yakalama çağrısından bir gün sonra geldi.

Çin’de kripto para ticareti halen yasak ve ulusal dijital para birimi için ortam henüz netleşmiş görünmüyor. Kriptografi, Blockchain teknolojisinin ayrılmaz bir unsuru olarak ülkenin Blockchain alanında daha rekabetçi olma yolunda kilit rol oynayabilir.

Yeni yasa, ticari kriptografi kullanımlarında ortaya çıkan yasal zorluklarla mücadele etmeyi amaçlıyor.

Teklifte şu ifadeler yer alıyor:

Mevcut gevşek sistem artık endüstri için uygun olmadığından, ana alanlarda kullanılan ticari şifreleme teknolojilerini değerlendirmek için açık kurallara ve düzenlemelere ihtiyaç var.

Çin’in ulusal kongresi, yeni yasanın ticari kriptografi teknolojileri üzerine araştırma ve geliştirmeyi teşvik ederken, pazar için kapsayıcı bir standartlaştırıcı düzenleme sistemi kuracağını söyledi.

Teklif ayrıca; endüstri standartlarının, diğer uluslararası kriptografi sistemleriyle ne kadar uyumlu olması gerektiğine, şirketlerin ticari kullanım durumlarını yetkili makamlarla gönüllü olarak doğrulamaları gerekip gerekmediği konusunda bir dizi konu içeriyor.

Çin Kongresi’ne göre, yeni yasa hükümet yetkilileri, şirketler ve sosyal gruplar arasında kriptografiyi teşvik etmek için kamu sergileri gibi ülke çapında eğitim çabalarını da teşvik edecek.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin