Bitcoin 10.000 doları kırabilecek mi? Araştırma firması rapor yayımladı
Bitcoin 10.000 doları kırabilecek mi? Araştırma firması rapor yayımladı

Pompliano: “Avrupa Merkez Bankası parasal genişleme politikası Bitcoin için roket yakıtı olacak”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Morgan Creek Digital Assets ortak kurucusu Anthony Pompliano , Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) beklenen güvercin görüşünün Bitcoin için “roket yakıtı” olacağını söyledi.

26 Temmuz’da attığı bir twitte Pompliano, ECB’nin yaklaşmakta olan politika hareketlerini değindi. Faiz düşürme potansiyeli ışığında yenilenen parasal genişleme politikasını benimsemeye hazırlanan Euro bölgesinin, ekonomisini canlandırmak için yapacağı hamleleri yorumladı:

ROKET YAKIT: Bitcoin ödül yarılanmasına (halvening) doğru yürüdüğümüzde oranları düşürüp para basacaklar. Sıkı tutunun. Bu vahşice olacak.

Pompliano, Bitcoin için asıl etkinin halvening olacağını düşünüyor

Pompliano, geçtiğimiz günlerde özellikle Bitcoin’in halvening’i – Mayıs 2020’deki madencilik ödüllerinin azaltılması – Bitcoin’in tahmini fiyat değerinin en büyük itici güçlerinden biri olarak gösterdi. Tahmini coinin 2021’in sonuna kadar 100.000 dolar alacağı yönünde.

Bloomberg’in makalesi, ECB Başkanı Mario Draghi’nin, kurumun bu Eylül ayında bir tur daha parasal teşvik sağlama niyetinde olduğunu belirten yorumunu aktardı. Özellikle, ECB başkanı “enflasyon cephesinde, gördüklerimizden hoşlanmadığımızı […] çok önemli.” Dedi.

Avrupa bölgesi merkez bankaları, ekonomik sıkıntıları değerlendiriyor

ECB başkanı, Avro bölgesi imalat sektöründeki daralmaların, kısmen küresel ticaret gerilimleri nedeniyle hizmet sektörünü olumsuz etkileyebileceğini öngördüğünü belirtti. Geniş bir durgunluk olasılığını göz ardı ederken, tüketici fiyatlarındaki artışın ECB’nin yüzde 2’nin altına düşme hedefinin gerisinde kaldığını – bu da önemli destek çağrılarını haklı çıkardığını dile getirdi.

Bloomberg, ECB Yönetim Kurulu, bir süredir fiyat artışını artırmaya yönelik teşviklerin uzatılmasına yönelik bir açıklığı yansıttığını belirttiği “simetriye bağlılık” ifadesi üzerinde durdu:

Yönetim Kurulu, ilgili Eurosystem Komitelerine, Politika faiz oranları, rezerv ücretlendirmesi için kademeli bir sistemin tasarımı gibi tedbirlerin azaltılması ve potansiyel yeni net varlık alımlarının büyüklüğü ve bileşimi için seçenekler konusunda ileriye dönük rehberliği pekiştirmenin yolları gibi seçenekleri değerlendirmesi için görevlendirdi.

Bir Danske Bank ekonomisti Bloomberg’e, ECB ve daha fazla parasal genişlemeden (QE) 20 baz puan indirimi beklediğini söylerken “asıl meselenin ECB’nin ne zaman ve nasıl hareket edeceği ” olduğunu sözlerine ekledi.

Parasal genişleme dünya geneline yayılıyor

Bu arada ABD Federal Rezervinin gelecek hafta faiz oranlarını düşürmesi bekleniyor. Türkiye, 2002’den bu yana en büyük faiz indirimine gitti. Avustralya merkez bankası da politikalarını daha da kolaylaştıracağının sinyalini verdi.

Son zamanlarda bildirildiği gibi, Deutsche Bank’taki küresel temel kredi stratejisi başkanı, merkez bankalarının güvercin görüşüne sahip (ılımlı) politikalarının yatırım bankalarını olumsuz etkilerken Bitcoin gibi “alternatif” para birimlerini olumlu yönde etkilediğini belirtti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin