İşte gelmiş geçmiş en çılgın Bitcoin fiyat tahminleri
İşte gelmiş geçmiş en çılgın Bitcoin fiyat tahminleri

Anthony Pompliano: “Bitcoin önümüzdeki 3 senede Visa ve Mastercard pazarını geçecek”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Anthony Pompliano’ya göre, Bitcoin’in işlemsel yerleşim ağı bir “uyuyan bir dev” ve teknoloji ile finans arasındaki en ilginç hikâyelerden biri. Birçok insan Bitcoin’i bir para birimi veya bir değer deposu olması konusunda eleştirebilir. Ancak hiçbiri işlem gerçekleştirme yeteneğini inkâr edemez.

Bitcoin’in işlem ağı uyuyan bir dev

Morgan Creek Digital Assets’in Kurucusu ve Ortağı Anthony Pompliano tarafından öne sürülen son yazıya göre, Bitcoin’in madenciler tarafından işletilen bir işlem takas ağı olarak “uyuyan bir dev” olduğunu ve önümüzdeki 3 yıl içinde Visa ve Mastercard’dan çok daha geniş ve daha büyük olacağını belirtti

Pompliano’ya göre, Bitcoin iki bileşene sahiptir;

  • Yatırımcılar tarafından tutulan dijital varlık
  • Madenciler tarafından işletilen işlem takas ağı,

Ancak tüm basın kapsamı ve dikkat sadece dijital varlık kısmına yönelikken, Bitcoin’in gerçek potansiyeli 2018’de zincir içi işlem hacminde 410 milyar doların üzerinde olan ve 2019’daki günlük 3 milyar doların üzerinde devam etmesi muhtemel olan işlem hacmi ile işlem takas ağında yatıyor. Ayrıca Bitcoin’in döviz fiyatını izlemekten ve takip etmekten çok, daha fazla kişinin bu uyuyan deve dikkat etmesi gerektiğini de ekledi.

Dair araştırmasından alıntıladığı verileri kullanan Pompliano, Bitcoin madencilerinin 2018’de Bitcoin işlem ağını işletmek için toplam 5,8 milyar dolar gelir elde ettiğini söyledi. Ve elde edilen gelir rakamları bakımında en üst sıradaki diğer işlem takası şirketleriyle karşılaştırılması durumunda, Bitcoin ağı, şu anda dünyanın en büyük ağlarından bazıları için çoklu gelir durumlarına göre geçerek listenin ortasında duruyor.

İleri sürdüğü analizlere göre, Bitcoin’in çoklu gelirleri, Bitcoin’in karşılaştırıldığı iki rakibi olan Visa ve Mastercard’dan daha düşük. Pompliano, sonuçları olumlu karşılayarak şunları söylüyor:

Bugün, Mastercard’ın pazarının 1/4’ü ve Visa’nın 1/6’sı olan Bitcoin gelecek 36 ay içinde ikisini birden geçerse beni şaşırtmaz. Eski ağlar şu ana kadar içinde yaşamadığımız bir dünya için inşa edildi. Merkezi olmayan ağ ise gelecek için inşa edildi. Hangisine bahis yaptığım gayet açık:)

Pompliano’nun analizi, Bitcoin’in işlem ağının hala oldukça makul bir değere sahip olduğu sonucuna varmasına rağmen, bir kişinin Bitcoin’in oldukça yeni olduğunu ve merkezsiz yapıda olduğunu aklından çıkarmadan, aşırı iyimser olunabileceği akılda tutulmalıdır. Ancak hiç kimse Bitcoin’in büyüme gösterdiğini ve işlem takas ağının gelişimini inkâr edemez.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin