Brave ve BAT, Binance Smart Chain ile güçleri birleştiriyor
Brave ve BAT, Binance Smart Chain ile güçleri birleştiriyor

Kripto ile finanse edilen Brave browser reklam görüntüleyen kullanıcılarına ödeme yapacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir ICO tarafından finanse edilmiş Chrome tarayıcı forku olarak bilinen Brave, kendine özgü reklam çözümleriyle, kendi adına farklı bir yol izlemeye başlıyor. Geleneği sürdüren şirket, web sitelerinde reklamları engellediği ve bunun yerine kendilerinin yerine geçtiği “gizliliğe saygı” politikasına dayalı bir başka çözüm daha başlattı.

Kullanıcıların ödeme programına katılması için BAT sahibi olması gerekiyor

Kullanıcılar günde en fazla 20 reklam görüntüleme seçeneğine sahip olacak ve reklamlardan elde edilen gelirlerin yüzde 70’ini alacaklar. Ancak katılmak için Brave’nin yerel tokeni olan Basic Attention Token (BAT) sahibi olmaları gerekiyor. Yayıncılar ayrıca, kullanıcıların ziyaret ettikleri sitelere BAT bağışında bulunmalarını sağlayan Brave ödülleri adlı bir özellikten de yararlanabilecek.

Algoritma, düzenli olarak ziyaret edilen siteleri ve otomatik olarak bir BAT dağıtım modelini oluşturuyor.  Tarayıcı, kişinin ziyaret ettiği siteler arasında aylık BAT katkısını dağıtmak için her sitede harcanan zamanı ve dikkati göz önüne alıyor.

Yorumcular, yayıncıların sistemde öncelikli olarak göz ardı edildiğine ve Brave’nin çözümünün geniş çapta benimsenmesinin muhtemel bir olasılık olmayacağına inanıyor. Yayıncılara BAT sistemine katılmak için sunulan seçeneğe rağmen, bu sistemden onlar için önemli miktarda geri dönüş olasılığı düşük kalıyor.

Brave reklam görüntülemelerini artırmak için alternatif çözümlerine devam ediyor

Çevrimiçi medya için, reklamcılık, engelleme fenomeninin ortaya çıkması, şirketlere milyonlarca dolarlık reklam geliri maliyeti düşürmesi ve reklam verenler için bir güvensizlik ortamı yaratması nedeniyle oldukça sert olan birincil gelir kaynağı olmaya devam ediyor.

Reklam engelleyici şirketler, kullanıcıların mahremiyetinin ve “kötü amaçlı reklama” karşı korumanın öncelikli olmaları konusunda ısrar ediyor. Brave gibi Blockchain şirketleri ise sorunu çözmek için alternatif reklam programları sunmaya çalışıyor.

bitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin