featured

Polygon ve Ethereum, Katman-2 için güç merkezi oluşturuyor: Bu gelişme altcoinleri nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un ölçeklenebilirlik çözümlerinin manzarasını yeniden şekillendirmesi beklenen en son ortaklık duyurusunda Astar, Polygon Labs ile iş birliğini açıkladı. Polygon Chain Development Kit (CDK) tarafından desteklenecek olan son teknoloji Ethereum Layer-2 ölçeklendirme çözümü Astar zkEVM’i tanıtmak üzere güçlerini birleştiren her iki blok zinciri projesi için de son duyuru bir adım niteliğinde.

Astar ve Polygon, zkEVM için el ele verdi!

Astar Network’ün en son yeniliği olan Astar zkEVM, Ethereum’u ölçeklendirmek ve Web3’ün benimsenmesini teşvik etmek gibi ikili taahhütlerinin bir kanıtıdır. Bu çığır açan gelişme, en son sıfır bilgi (ZK) teknolojisini Ethereum’un güvenlik, ölçeklenebilirlik ve birlikte çalışabilirliği kapsayan temel güçlü yönleriyle birleştiriyor.

polygon

Resmi bir duyuruya göre Japon blok zinciri projesi, Ethereum ağında sıfır bilgi Katman 2 zincirlerini dağıtmak için özel olarak tasarlanmış açık kaynaklı bir kod tabanı olan Polygon’un CDK’sının gücünden yararlanmayı planlıyor. CDK’nın bu stratejik kullanımı, Astar zkEVM’nin inşası için temel çerçeve görevi görmektedir.

Astar zkEVM’nin piyasaya sürülmesi, Astar Network’ün çapraz zincir yeteneklerinde önemli bir genişlemeye işaret ediyor ve Web3 ekosistemine önemli miktarda sermaye çekmek için zemin hazırlıyor. Astar Network, Polkadot ekosistemi içindeki rolüne sadık kalarak çeşitli çoklu zincir topluluklarını bir araya getirme girişimlerine öncülük ediyor.

Astar Vakfı’nın liderliğinde, kurumsal ortakları Astar Ağı’na dâhil etmeyi amaçlayan girişimler artmaya ve bu zincir üzerine inşa edilen kuruluşlardan oluşan büyüyen bir ekosistemi teşvik etmeye hazırlanıyor. Nihai vizyon, Ethereum ve Polkadot ekosistemleri arasında kesintisiz birlikte çalışabilirliği kolaylaştıran bir ağ geçidi olarak hizmet etmektir.

Gelişme, kripto para topluluğuna nasıl yardımcı olacak?

Ethereum alanındaki olağanüstü bir atılım, sıfır bilgi kanıtı (ZKP’ler) ile birleştirildiğinde, güvenliği güçlendirirken güvenilmezliğin özünü koruyan bir teknoloji olan zk-rollup’lar etrafında dönüyor. Bunu, herhangi bir hassas bilgiyi açığa çıkarmadan kanıtları doğrulayarak başarır.

Çığır açan bir gelişme olan zkEVM, zk-rollup’ları ve Ethereum Sanal Makinesini (EVM) uyumlu bir şekilde bir araya getirir. Esasen, kriptografik doğruluk kanıtı sunarken Ethereum ekosistemini zk-rollups içinde yeniden yaratır. Bu sadece verilerin doğruluğunu garanti etmekle kalmaz, aynı zamanda benzersiz bir güvenlik ve gizlilik düzeyi sağlar.

Ancak duyuruya rağmen Astar fiyatı son 24 saatte yüzde 9,87 düştü ve 0,05342 dolardan işlem gördü. Yazım sırasında piyasa değeri 281.175.206 dolar oldu. Bununla birlikte Polygon fiyatı yüzde 0,40’lık hafif bir artışla 0,5155 dolardan işlem görürken piyasa değeri toplam 4.804.318.419 dolar oldu.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin