featured

Polygon artık USDC’yi yerel olarak destekliyor: Bu gelişme ne tür kolaylıklar sunacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yerel stablecoin’in en büyük ikinci coin olmasıyla birlikte yüzlerce Polygon tabanlı dApp’ten oluşan ekosistem, modern ve kullanışlı bir değer aktarım mekanizmasına kavuşmuş oldu. Varlığın Ethereum-Polygon versiyonu arasında köprü kuran operasyonlar için destek bir ay içinde sunulacak.

Yerel USDC Polygon’da başladı

En büyük ikinci stabilcoin olan USDC, artık Polygon PoS ana ağında yerel olarak mevcut. ABD merkezli bir fintech şirketi ve USDC’nin ihraççısı olan Circle tarafından bugün (10 Ekim 2023) bu yönde bir açıklama yapıldı. Resmi duyuruda Circle Mint ve Circle API’lerinin artık Polygon PoS USDC’yi tam olarak desteklediği belirtildi.

polygon

Araştırmacılar, geliştiriciler, yatırımcılar ve dApp kullanıcıları artık ağlar arası köprüleri kullanmaya gerek kalmadan 25 milyar dolarlık USDC likiditesine erişebilecek. Ayrıca 10 Kasım 2023’te Circle, Circle Mint ve API hizmetleri için Polygon PoS üzerindeki köprülü USDC.e için para yatırma ve çekme desteğini durduracak.

O tarihten sonra yalnızca yerel USDC desteklenecektir. Bu nedenle Circle temsilcileri altcoine ait dApp müşterilerinden 10 Kasım’dan sonra USDC.e yatırmaktan kaçınmalarını istiyor. Çünkü fonlar sonsuza dek kaybolabilir.

Ayrıca daha önce Eylül 2023’te yerel USDC stablecoin Near Protocol’de (NEAR) başlanmıştı.

Arbitrum dApp’leri artık CCTP’yi entegre edebilir…

Circle ekibi, USDC’nin Polygon proof-of-stake ağında piyasaya sürülmesinin protokolün ekosistemi için büyük önem taşıdığının altını çiziyor:

“Borsalar, dijital cüzdanlar, kurumsal tüccarlar ve geliştiriciler, Circle Mint ve Circle API’leri aracılığıyla Polygon PoS USDC’ye bir dizi kullanım durumu için erişebilir: küresel olarak saniyeler içinde ödenebilen düşük maliyetli ödemeler ve havaleler yapmak, Aave, Uniswap ve Quickswap gibi uygulamalarda 7/24 ticaret, borç alma ve borç verme, kullanıcıların geleneksel bir banka hesabına ihtiyaç duymadan dijital dolar cinsinden tasarruf etmelerini sağlamak. “

Ayrıca bugünden itibaren Circle’ın çapraz blok zinciri protokolü CCTP, Arbitrum (ARB) geliştiricileri için kullanılabilir hâle geliyor. Wormhole Connect teknolojisi sayesinde Arbitrum dApp’lerinin geliştiricileri protokollerine USDC stablecoin için kolayca destek ekleyebilirler.

U.Today

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin