featured

Polygon fiyatı risk altında! İşte MATIC yatırımcılarının ihtiyatlı olması için 3 neden…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance, 17 Ağustos’ta Polygon MATIC/BUSD sürekli sözleşmelerini ve kaldıraçlı marjın alım satım çiftlerini listeden çıkarmaya hazırlanıyor. Yatırımcılara pozisyonlarını derhal kapatmaları tavsiye edilirken zincir üzerindeki veri analizi, bu durumun MATIC’in fiyatında nasıl dalgalanmalar yaratabileceğini inceliyor.

Binance, 10 Ağustos’ta “MATICBUSD sürekli sözleşmelerinin kaldıraç ve marjin kademelerini listeden çıkaracağını ve güncelleyeceğini” duyurdu. Listeden çıkarma işleminin 17 Ağustos’ta yürürlüğe girecek olması nedeniyle pozisyonlarını kapatmak için yarışan yatırımcılar, MATIC’in fiyatında dalgalanma riskiyle karşı karşıya.

Türev yatırımcıları MATIC pozisyonlarını kapatmak için yarışıyor!

Blockchain veri analiz platformu Coinglass’a göre MATIC türev ticaret piyasası temmuz ortasından bu yana daralıyor. MATIC Açık Faiz (O/I), Ripple’ın (XRP) Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı kazandığı dönüm noktası niteliğindeki zaferin ardından 14 Temmuz’da 187 milyon dolara yükselmişti. Ancak son gelişmeler, o tarihten bu yana yatırımcıların iyimserliğinin üzerinde olumsuz bir etki yarattı.

Aşağıdaki grafik, 14 Temmuz ve 14 Ağustos tarihleri arasında MATIC Açık Faizinin 187 milyon dolardan 134 milyon dolara nasıl yüzde 28 oranında düştüğünü göstermektedir.

Açık Faiz, bir varlık için ödenmemiş türev sözleşmelerinin toplam değerini özetler. Açık faizin düşmesi altcoin için düşüş sinyalidir ve sürekli sermaye çıkışına işaret eder. Özellikle toplam MATIC türev piyasasının yüzde 53’ü Binance üzerinde yer almaktadır. Bu da Binance’in MATIC sürekli sözleşmelerini listeden çıkarma kararının Polygon yerel tokenından sermaye çıkışını daha da şiddetlendirebileceği anlamına geliyor.

Yatırımcılar işlemlerini sorunsuz bir şekilde alternatif borsalara taşıyamazsa Açık Faiz düşüşü 0,65 dolarda MATIC fiyat destek seviyesini önemli ölçüde zayıflatabilir.

Polygon ağını çevreleyen sosyal duyarlılık, negatif eğilim gösteriyor!

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Polygon ağını çevreleyen sosyal duyarlılık 10 Ağustos’taki Binance listeden çıkarma duyurusundan bu yana olumsuz bir eğilim gösteriyor.  Aşağıdaki Santiment grafiği, MATIC’in sosyal hacim puanının 10 Ağustos’ta 471 olduğunu gösteriyor. Binance’in duyurusundan sonraki üç gün içinde bu değer yüzde 66 düşüşle 160’a geriledi.

Sosyal Hacim verileri, bir blockchain projesini çevreleyen medya kapsamının mevcut seviyesini değerlendirir. Esasen ilgili kripto medya kanallarında projeye kaç kez atıfta bulunulduğunu toplar.  Genel olarak Sosyal Hacim düştüğünde, bu durum yatırımcı ilgisinin de azaldığına işaret eder. Ve özellikle, 2. çeyreğin başından bu yana, MATIC Sosyal Hacmi fiyatla yakından ilişkili hâle gelmiştir.

Sonuç olarak bu kritik zincir içi ölçümler, MATIC’in fiyatının önümüzdeki günlerde değişken bir düşüş riski altında olabileceğini göstermektedir.

MATIC fiyat tahmini: Ayılar 0,60 doları hedefleyebilir!

Binance’in listeden çıkarılmasının potansiyel olumsuz etkileri göz önüne alındığında, MATIC fiyatı önemli bir düşüş riski altında olabilir. In/Out of Money (IOMAP) verileri, mevcut Polygon token sahiplerinin yüzde 20 fiyat sınırları içindeki dağılımını göstermektedir. Aşağıda görüldüğü gibi MATIC fiyatının 0,60 dolara düşebileceği tahminini de destekliyor

Polygon

Bu bölgede, 6.320 adres minimum 0,62 dolar fiyattan 119,8 milyon MATIC token satın almıştır. Eğer sağlam dururlarsa anlık bir fiyat toparlanmasını tetikleyebilirler.

Ancak Binance’in listeden çıkarılmasıyla tetiklenen büyük sermaye çıkışlarının ortasında pozisyonlarından çıkmaya karar verirlerse MATIC’in fiyatı muhtemelen 0,60 doların altına düşecektir. Yine de Polygon türev yatırımcılarının işlemlerini düzenlemelere daha az duyarlı diğer borsalara taşıma şansı var. Bu durumda, boğalar 0,75 dolar bölgesine doğru bir yükselişi zorlayabilir.

Bununla birlikte 5.680 adresten oluşan küme, maksimum 0,72 dolar fiyattan 213,4 milyon MATIC token satın almıştı. Pozisyonlarından başa baş noktasından çıkmayı seçerlerse zorlu bir direnç satış duvarı oluşturabilirler. Ancak bu direnç seviyesi tutunamazsa MATIC 0,75 dolara doğru yönelebilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin