Polygon fiyatı bir dönüm noktasında olabilir mi?
Polygon fiyatı bir dönüm noktasında olabilir mi?

Polygon fiyatı bir dönüm noktasında olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Polygon (MATIC) fiyatı, kritik bir yatay destek alanından koparak hızla yılın en düşük seviyelerine yaklaşıyor.

Fiyat hareketi hâlâ düşüş eğiliminde olsa da, dalga sayımı ve RSI okumaları fiyatın yakında bir dibe ulaşabileceğini gösteriyor.

Polygon fiyat düşüşü devam ediyor!

MATIC‘in haftalık zaman dilimi teknik analizi düşüş yönlü bir görünüm sunuyor. Bunun iki ana nedeni var ve her ikisi de fiyat hareketleriyle ilgilidir.

İlk olarak, MATIC fiyatı Nisan ayında yükselen bir paralel kanalın destek hattından düştü. Kanal daha önce Haziran 2022’den beri yerinde olduğu için bu önemli bir düşüş gelişmesiydi. Bu nedenle, kanalın kırılması trendin artık düşüş eğiliminde olduğunun bir işaretidir.

Bu durum, fiyat 0,80 dolarlık yatay alanın altına düştüğünde ve Temmuz ayında direnç olarak doğrulandığında teyit edildi (kırmızı simge). Ardından gelen ret, satış baskısının bir işareti olarak kabul edilen çok uzun bir üst fitil yarattı.

MATIC fiyatı arızadan bu yana düştü ve şu anda 0,55 dolardan işlem görüyor. Aşağı yönlü hareket devam ederse, bir sonraki en yakın destek, mevcut fiyattan ölçüldüğünde %26’lık bir düşüşle 0,40 dolar olacaktır.

Poligon (MATIC) Fiyat Aralığı

Haftalık Göreceli Güç Endeksi (RSI) karışık işaretler veriyor. Yatırımcılar, RSI’yi momentum göstergesi olarak kullanarak bir piyasanın aşırı alım mı yoksa aşırı satım mı olduğunu belirleyebilir ve bir varlığın biriktirilip satılmayacağına karar verebilir.

RSI değeri 50’nin üzerindeyse ve trend yukarı yönlüyse boğalar avantajlıdır ancak okuma 50’nin altındaysa tam tersi doğrudur. RSI göstergesi 50’nin altında ve bu da düşüşe işaret ediyor. Öte yandan, genellikle yükseliş eğiliminin tersine dönmesinden önce gelen bir olay olan yükseliş eğilimine neden oldu.

Bu nedenle haftalık RSI gelecekteki trendin yönüne ilişkin belirsiz okumalar veriyor.

Ancak Polygon (MATIC) fiyatına ilişkin olumlu haberler de var. LimeWire, Polygon üzerinde, satılık NFT’ler üreten yapay zekayı kullanacak ve bunun karşılığında orijinal içerik geliştiricilere ödeme yapacak yeni bir platform inşa ediyor. Ayrıca Wirex ve Veloce, Polygon’da konuşlandırılıyor.

MATIC fiyat tahmini

Günlük zaman dilimi MATIC için aşağı yönlü bir görünüm sunuyor, ancak aynı zamanda yakında bir dibe ulaşılacağını da gösteriyor. Bunun ana nedeni dalga sayımından kaynaklanıyor, ancak RSI da fiyatın bir dibe yaklaştığını gösteriyor.

Teknik analistler, tekrar eden uzun vadeli fiyat modellerini ve yatırımcı psikolojisini inceleyerek, trendin yönünü belirlemek için Elliott Elliott Dalga teorisini kullanır.

En olası sayım, MATIC’in Şubat ayında başlayan düşüşünün beşinci ve son dalgasında olduğunu gösteriyor. Dördüncü dalganın şekli, bunun doğru sayım olduğunu öne sürmede uzun bir yol kat ediyor.

Dördüncü dalga, bu tür düzeltici hareketlerde yaygın olan yükselen bir paralel kanalın içinde yer aldı. Buna ek olarak, dördüncü dalganın tepesi 0,80 dolarlık yatay alanın üzerinde bir sapmaya neden oldu ve bu daha sonra dirence dönüştü.

Düşüş devam ederse, MATIC fiyatı beşinci ve son dalgasını dördüncü dalganın 1,27 dış Fib geri çekilmesinde 0,41 dolarda tamamlayacak. Bu hedef, uzun vadeli 0,40 dolarlık yatay destek alanıyla çakışıyor.

Dahası, günlük RSI, diplerle ilişkili bir işaret olan yükseliş sapması oluşturmaya başladı.

Poligon (MATIC) Fiyat Hareketi

Bu nedenle, en olası MATIC fiyat tahmini 0,40 dolara düşüş ve ardından önemli bir sıçrama olarak kabul edilebilir. Bununla birlikte, 0,60 dolarlık alanın geri kazanılması, dibin içinde olduğu ve fiyatın %40 artarak bir sonraki direnç olan 0,80 dolara yükselebileceği anlamına gelecektir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin