Polonya’nın kripto paraları vergilendirmesine yatırımcılar tepki gösteriyor
Polonya’nın kripto paraları vergilendirmesine yatırımcılar tepki gösteriyor

Polonya’nın kripto paraları vergilendirmesine yatırımcılar tepki gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Polonya’nın kripto paraları vergilendirmesine yatırımcılar tepki gösteriyor. Polonya‘daki kripto para yatırımcıları hükumetin kar amacı gütmeyenler de dahil olmakla birlikte bütün kripto para işlemlerinin vergilendirmesini protesto etmek için bir imza kampanyası başlatıyor.

Polonya’nın kripto paraları vergilendirmesini engellemek için imza kampanyası başlatıldı

Polonya’nın kripto paraları vergilendirmesini engellemek için imza kampanyası başlatıldı. Şimdiden 2.700’den fazla kişi tarafından imzalanan Change.org dilekçesinde şu ifadeler yer alıyor:

Blockchain teknoloji pazarının serbest bırakılmasını ve bu sektörle ilgili tüm vergilerin kaldırılmasını talep ediyoruz.

Yeni düzenlemeye göre, kripto para gelirleri “yüzlerce hatta binlerce kez” vergilendirilecek

Dilekçede Polonyalı kripto para yatırımcıları, yeni düzenlemelerin, Bitcoin ve diğer sanal para birimlerine yatırdıkları paraların etkili bir şekilde “yüzlerce hatta binlerce kez” vergilendirileceği anlamına geldiğini söylüyor.

Kripto para işlem gelirleri yüzde 18 veya yüzde 32’lik bir vergi oranına tabi

Bu konu geçen hafta Polonya Maliye Bakanlığı (Poland Finance Ministry)’nın vergi kanunu hakkında bir yorumu yayınlamasının ardından ortaya çıktı. Maliye Bakanlığı, kripto para işlemlerinden elde edilen tüm gelirlerin yüzde 18 veya yüzde 32’lik bir vergi oranına tabi olduğunu söyledi.

Polonya’nın kripto paraları vergilendirmesine yatırımcılar tepki gösteriyor
Polonya’nın kripto paraları vergilendirmesine yatırımcılar tepki gösteriyor

Kripto paranızı kaybetmiş olsanız bile bu ticaret nedeniyle vergi borcunuz var

Ancak kripto para yatırımcılarının gerçekten sorun ettiği şey hükumetin yalnızca kripto para birimleri satılması veya alınmasını bile ”mülk devri” olarak görmesi ve otomatik olarak %1 oranında vergilendirme yapması konusundaki ısrarı. Yani başka bir deyişle, kripto paranızı kaybetmiş olsanız bile bu ticaret nedeniyle vergi borcunuz var.

Polonya hükumeti, yatırımcıların kripto para piyasasına erişimini kısıtlıyor

Polonya’nın büyüyen kripto para topluluğu, hükumetin bu yeni dayatılan vergi yükünün yeni gelişmekte olan kripto para piyasasını bitireceğini düşünüyor. Change.org dilekçesinde konuya yönelik şu ifadeler yer almakta:

Polonya Cumhuriyeti Hükumeti, Polonyalıların sürekli olarak büyüyen kripto para piyasasına erişimini, taraflardan herhangi biri ile istişare edilmeyen vergi düzenlemeleri yoluyla kısıtladı. Bu düzenlemelerin bir sonucu olarak, bir çok insan yüzlerce belki de binlerce defa taksitlendirilmiş olan sermayelerini ya kaybedecekler ya da çoktan kaybettiler.

Polonya, Blockchain‘in yararlı bir gelişme olduğunu kabul ediyor

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini ‘‘ponzi şeması/saadet zinciri” olarak nitelendirerek, Polonyalıların bu sektöre yatırım yapmasının önüne geçmeye çalışıyor. Bununla birlikte hükumet bankacılık endüstrisinde geniş uygulama potansiyeli olan Bitcoin’i destekleyen teknoloji olan Blockchain‘in yararlı bir gelişme olduğunukabul ediyor.

ABD kripto para birimlerini bir sermaye varlığı olarak kabul ediyor

Diğer büyük kripto para piyasalarında, Bitcoin işlemlerinden vergi almak için büyüyen bir yaklaşım söz konusu. Amerika Birleşik Devletleri Milli Gelirler İdaresi, ülkede yaşayan vergi mükelleflerini, kripto para gelirlerini vergi formunda belirtmeleri üzerine bir hatırlatmada bulundu. IRS aynı zamanda, para birimi bir sermaye varlığı olarak kullanıldığında kripto paralara ilişkin kar ve zararların da sermaye kazancı olarak değerlendirileceğinin altını çizdi.

Polonya’nın kripto paraları vergilendirmesine yatırımcılar tepki gösteriyor
Polonya’nın kripto paraları vergilendirmesine yatırımcılar tepki gösteriyor

Tom Lee: “ABD halkı vergi ödemeleri için kripto paralarını satacak.”

Güney Kore hükumeti, Haziran 2018’e kadar bir kripto para birimi vergilendirme düzenlemesi oluşturmayı planlıyor. Bu arada, Fonstrat’ın kurucu ortağı Tom Lee, ABD hane halklarının kripto para birimi için 25 milyar dolarlık sermaye kazancı vergisi borcu olduğu belirtti. Ayrıca Tom Lee, kripto para borsalarının gelir vergilerine tabii olduğunu ve hem halkın hem de borsaların ABD hükumetine ödeme yapmak için kripto paralarını satabileceğini söyledi.

ABD’li yatırımcıların, 25 milyar dolarlık sermaye kazancı vergisi borcu var

Tom Lee, Bitcoin’in son fiyat düşüşünü, yatırımcıların sermaye kazançları vergilerini önlemek için kripto varlıklarını satmalarına bağlıyor. Ayrıca Tom Lee, ABD’nin Bitcoin yatırımcılarının, geçen yılki Bitcoin’in fiyat artışları sayesinde 2017’de 25 milyar dolarlık sermaye kazancı vergisi borcu olduğunu tahmin ediyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin