Polonya savcıları Bitfinex'in hesaplarına el koydu
Polonya savcıları Bitfinex'in hesaplarına el koydu

Polonya savcıları Bitfinex’in hesaplarına el koydu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Polonya savcıları Bitfinex’in hesaplarına el koydu. Polonya, Skierniewice’deki  Cooperative Bankası’nda kripto para borsası Bitfinex’e bağlı olduğu bildirilen bir hesaptaki 400 milyon Euro tutarındaki paraya el koydu. Soruşturmayı 6 Nisan’da bildiren bir yerel haber bülteni, konunun Kolombiya uyuşturucu karteli operasyonlarına bağlı olduğu iddia ediliyor. Rapor henüz resmi olarak Bitfinex tarafından onaylanmadı ya da reddedilmedi.

Polonya savcıları soruşturmayı genişletiyor

El konulan fonların, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin büyükelçiliğinin inşası sırasında Belçika Dışişleri Bakanlığı’ndan 400.000 Euro’luk dolandırıcılığa karşılık geldiği söyleniyor.

Savcılar, iki şirkete bağlı hesapları araştırıyor. Birinci şirket Pruszkow lisanslı ve Kanada-Panama sorumlusu olan biri tarafından yönetiliyor. İkinci şirketin Kolombiyalı ve Panama vatandaşlığı olan bir adam tarafından yönetildiği iddia ediliyor. Her iki şirketin de hesaplarına 1,27 milyar PLN (371 milyon dolar) yatırdığı söyleniyor.

Belgeler, Bitfinex’in müşterilerini Cooperative Bankası’nda bir hesaba yönlendirdiğini gösteriyor

Bitfinex’e bağlı olduğu bildirilen bu ikinci hesap. 2017 yılının sonlarında, çevrimiçi yayınlanan belgelerin, Bitfinex’in müşterilerini Skierniewice’deki Cooperative Bankası’nda bir hesaba yönlendirdiğini gösteriyor. Bir Bitfinex kullanıcısı, Bitcoin.pl adlı Lehçe forumunda  geçen hafta Polonyalı polis tarafından sorguya çekildiğini iddia etti ve şunları söyledi:

Crypto sp z o.o  davasıyla ilgili bir tanık olarak ifade verdim. Çünkü Bitfinex’ten para gönderdim ve hesaplarım bloke edildi.

Suçluların, paraları aklamak için kripto paralara dönüştürdüğü belirtiliyor

Bugünkü Polonya basınında yer alan haberlerde, Panama lisanslı şirket Crypto sp zo.o (ve ana şirket Crypto Capital Corp.) ile uyuşturucu kaçakçılığı şebekeleri arasında bir bağlantı olduğu şüphesi gündeme geldi. Bu da suçluların paraları aklamak için kripto paralara dönüştürdüğü anlamına geliyor.

Wells Fargo&Co. Bitfinex ve Tether için muhabir banka olarak çalışmayı reddediyor

Henüz Polonyalı savcılar Europol ve Interpol işbirliğini bekleyen bir suçlamada bulunulmadı. Bitfinex ve Tether’i çevreleyen tartışmalar, her ikisinin de açıklanmayan nedenlerden dolayı Aralık ayında ABD düzenleyicilerinden mahkeme celbi almasına neden oldu. 2017 yılında Wells Fargo&Co.’nun Bitfinex ve Tether için muhabir banka olarak çalışmaya devam etmeyi reddettiği iddia  ediliyor. Bitfinex daha sonra bu konuda bir dava açtı.

Bitfinex, henüz konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı

Blogcu Bitfinex’ed, Borsa’nın banka hesaplarını çevreleyen anlaşmazlıkla ilgili endişelerini defalarca  yayınladı. Bu durum, Bitfinex’in kendisine karşı yasal işlem başlatma tehdidiyle sonuçlandı. Yazı tarihi itibariyle Bitfinex, yorumlara herhangi bir cevap vermedi.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin