Polonya kripto madencilerinin nasıl vergilendirileceğini de açıkladı
Polonya kripto madencilerinin nasıl vergilendirileceğini de açıkladı

Polonya kripto vergilendirme politikasını açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Polonya kripto vergilendirme politikasını açıklığa kavuşturmak için yeni bir tasarıyı açıkladı ve resmi internet sitesinde konuya yönelik bir belge yayınladı.

Polonya kripto madencilerinin nasıl vergilendirileceğini de açıkladı

Yerel basında çıkan haberlerde, bu yeni yayınlanmış belgenin görüşme ve inceleme için olduğu ve Polonya Bakanlar Kurulu’nun 2018’in üçüncü çeyreğinde yasa tasarısını gözden geçirileceği açıklandı. Polonya’nın önceki vergi politikasına kripto topluluğu büyük bir tepki gösterdi. Yeni yasa tasarısı kripto para işlemleri için vergi sistemini sadeleştiriyor.

Bu yeni yasa tasarısı kapsamında hem bireyler hem de işletmeler kriptodan kriptoya yapılan işlemleri vergisiz yaparak devam ediyor. Ancak, fiat para biriminde olduğu gibi, hizmet ve mal satma gelirleri üreten işletmeler, aynı tür gelirler gibi vergilendirilecek. Belgede kripto madencilerinin nasıl vergilendirileceği de açıklanmakta. Kripto için kendiliğinden olanlar vergiye tabi tutulmayacaklar, ama kripto madenciliği yaptığı bir işletme için çalışanlar, vergi ödemekle yükümlü olacak.

Polonya’da kripto için sert eleştirilerle başladı

Polonya’da vergilendirme şu anda 85.500 zloti veya 23.000 dolara kadar yıllık gelir ve bu sayının üzerindeki tüm gelirler için %32’dir. 2018 yılında Polonya’da kripto için sert eleştirilerle başladı. Polonya Merkez Bankası tarafından 27.000 dolar değerinde anti-kripto kampanyası başlatıldı. Topluluk, kampanyaya karşı ateş açtı ve dijital para birimleri için vergilendirmeye karşı yürüdü. Bu da Maliye Bakanlığı’nın herkes için kripto hakkında daha uygun bir düzenleme getirmesine neden oldu.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin