digibyte
Poloniex’in ansızın Digibyte’ı delist etmesi tartışmalara neden oldu

Poloniex’in ansızın Digibyte’ı delist etmesi tartışmalara neden oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından Poloniex, son zamanlarda Tron’un merkezsiz TRXMarket’i satın almasıyla gündeme geldi. Bu haber Tron Vakfı’nın Justin Sun’ın Circle’dan Poloniex alımına katılan yatırımcılardan biri olduğundan şüphelenildikten kısa bir süre sonra çıktı. Poloniex’in, DigiByte blockchain ağının kurucusu Jared Tate’le son mücadelesi, kripto para borsasını yeniden gündeme taşıdı.

Tate, bir dizi tweet’te Tron ağının tamamen merkezileştiğini iddia etti. Son zamanlarda, borsa Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları için ticareti durdurdu.

Tate, “Blockchain 2035” adlı kitabını yazarken, Blockchain teknolojisinin Tron gibi platformlar tarafından “saptırılıp ele geçirildiğini” iddia etti. Ayrıca Tron ağının “merkezsizliği sadece maske olarak kullandığını” iddia etti. Tron’un neden merkezileştirildiğine inandığını şu şekilde açıkladı:

TRX % 100 prime edilmiş ve merkezi olarak kontrol ediliyor. 100 milyar TRX, Justin Sun ve Tron Vakfı tarafından önceden seçildi. Şimdi 66 milyar TRX dolaşımda. Böylece Sun, yatırımcılara milyonlarca dolar attıktan sonra hala 34 milyar dolarlık TRX’i kontrol ediyor.

Bu yılın başlarında, daha önce Tron Vakfı Teknik Direktörü [CTO] olan Lucien Chen, projenin son derece merkezileştiğini söyleyerek projeden ayrıldı.  Chen, token dağıtımı, süper temsilciler, topluluk ve hatta kod geliştirme dahil olmak üzere her şeyin merkezileştiğini belirtti.

Sun, Tron’un en popüler DApp platformu olduğuna inanırken, Tate, Tron’un pazarlama hilesi, kumar uygulamaları ve ücretli Twitter botları dışında benzersiz bir şey olmadığını iddia etti. Litecoin’in geliştirisici Charlie Lee de white paper’lerini diğer projelerden kopyaladığı için Tron’u eleştirmişti.

Poloniex artık DigiByte tokenini [DGB] desteklemeyeceğini açıkladı. Bununla birlikte, kriterler hakkındaki detaylar henüz açıklanmadı. Poloniex’teki  DGB/USDT hacmi ise  şu an 1.16K $ olduğu kaydedildi.

DigiByte’ın bu son çıkan gelişmeye yanıt vermesi ise uzun sürmedi:

ambcrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin