featured

Polkadot (DOT) fiyat analizi: Yoğun satışların ardından yeni destek noktası 24,35 dolar oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında bugün yatırımcıları şaşırtan hareketler yaşandı. Düşüş haberlerinin yanı sıra yatırımcıların yüzünü güldüren haberler de yavaş yavaş geliyor. Gözde altcoinlerden bir tanesi olan Polkadot, yapılan fiyat analizine göre bugün yükseliş eğiliminde. DOT/USD yaptığı son zirveden bu yana yüzde 35’in üzerinde bir düşüş yaşamıştı. Bu sabah ise destek noktasını 24.35 dolar olarak belirledi.

Bugün yapılan Polkadot fiyat analizine göre, yeni yaşanılan düşük salınıma hızlı bir tepki vermesi bekleniyor. Bu tepkinin ardından fiyatında da toparlanma gelmesi bekleniyordu. Bu beklentilerin sonucu olarak da bugün değerinde bir yükseliş gözlemlendi. Bu nedenle altcoin Polkadot, bugün yükseliş gösterip önceki desteği olan 33 doları yeni direnç noktası olarak yeniden test edebilir.

Kripto piyasası genel olarak son 24 saat içinde güçlü bir satış baskısı gördü. Piyasa lideri olan Bitcoin yüzde 16,54 oranında bir düşüş yaşarken, en gözde altcoin olan Ethereum ise yüzde 13,81 oranında değer kaybetti. Bununla birlikte bu düşüşü altcoinlerin geri kalanı da büyük kayıplarla takip ediyor.

Son 24 saatte Polkadot fiyat hareketi

DOT, 24.72 ile 36.49 dolar aralığında işlem görüyor. Bu da son 24 saatte güçlü bir volatilite olduğunu gösteriyor. İşlem hacmi yüzde 207 artarak 2,83 milyar dolara ulaştı. Bu arada toplam piyasa değeri ise 27.83 milyar dolar civarında işlem görüyor. Son olarak kripto para birimi genel piyasada 9. sırada yer alıyor.

DOT/USD 4 saatlik grafik: yüksek tepkiler ve ani hareketler

4 saatlik grafik incelemesine göre, Polkadot fiyatının bu sabah 24.35 dolardan güçlü bir destek noktası bulduğunu görebiliriz. Bu destek noktası ise bize önümüzdeki 24 saat içerisinde muhtemelen hızlı bir toparlanma yaşayabileceğini gösteriyor.

Polkadot 4 saatlik grafik

Polkadot fiyatı geçtiğimiz haftalarda istikrarlı denebilecek bir düşüş yaşadı. 28 Kasım tarihinde ise 33 dolar olan bir önceki en düşük seviyesine gittikten sonra DOT, yavaş yavaş yükselişe geçti.

Başka bir düşük seviye 39 dolar civarında iken oldu. Aralık ayının ilk günlerinde tekrar yavaş bir düşüş yaşadı. Perşembe günü ise bir miktar konsolidasyondan sonra DOT, dün hızla aşağı hareket etmeye başladı.

33 dolar seviyesindeki bir önceki en düşük seviyeye hızla ulaşıldı. Açık ara farkla en düşük rekoru da böylece kırılmış oldu. Bu da yaşanabilecek çok daha fazla olumsuzluğun önünü açtı. Gece boyunca, güçlü satış baskısı devam etti. Böylece Polkadot fiyatı 24,35 dolarda yeni bir dip seviyeye gitmiş oldu. Bununla birlikte, satın alma baskısı hızla geri döndü. Bu geriş dönüş Polkadot için hafta sonunda yaşadığı kayıplarının çoğunu geri kazanmasına sebep oldu.

Polkadot fiyat analizinde sonuç

Polkadot fiyat analizinde sonuç olarak, yaşanan güçlü düşüşün 24,35 dolar seviyesinde iken hızlı bir şekilde durdurulduğunu gördüğümüz için şu an yükselişte. Bu nedenle DOT yaşadığı kaybı geri kazanıp bir sonraki 33 dolar civarındaki bir önceki en düşük seviyeye doğru yukarı yönlü hareket edebilir.

Bu yazının yazıldığı sırada ise Polkadot 29 dolar civarında işlem görüyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin