Polkadot parachain müzayedeleri yaklaşırken; DOT yeni ATH belirledi!
Polkadot parachain müzayedeleri yaklaşırken; DOT yeni ATH belirledi!

Polkadot parachain müzayedeleri yaklaşırken; DOT yeni ATH belirledi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Polkadot ağında uzun zamandır beklenen parachain müzayedesine kısa bir süre kaldı. Bu sırada DOT fiyatı 1 Kasım tarihinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 50 doların biraz üzerine çıktı. 1 Kasım’da Polkadot ekibi, parachain kaydı ve kitle kredilerini etkinleştirme hareketinin konseyden geçtiğini ve bir halk referandumuna gittiğini bildirdi.

Topluluk tarafından da onay alırsa  ekip parachainlerini kaydettirebilecek ve kitle kredilerini 4 Kasım 2021’de açabilecek. Polkadot 13 Ekim tarihinde parachain müzayedesine başlamaya hazır olduğunu duyurmuştu. İlk müzayedenin ise 11 Kasım tarihinde başlaması planlanıyor.

Kalabalık kredi süreci, rakip projelerin parachain müzayedelerini başlatmak için DOT tokenlerinde para toplamasını sağlayacak. Müzayedelerin kendileri, mum söndüğünde rastgele belirlenen en yüksek teklifi vereni kazanan olarak belirleyen bir sistem üzerinde çalışacak.

Projeyi destekleyenlerin, belirli bir süre boyunca DOT tokenlerini sponsorlu bir hesaba kilitlemeleri gerekiyor. Bunu karşılığında ise, genellikle müzayedede yarışan projeden bırakılan tokenler paylaşılacak.

Geliştiricilerin Ethereum’dan Polkadot’a minimum yaygara ile geçiş yapmalarını sağlayan Ethereum Virtual Machine uyumlu platform Moonbeam gibi ilk slot için yarışan bir dizi proje var.

İlk 12 Kusama parachain müzayedesinin diğer kazananlarının da ilk yarışmacılar arasında olması bekleniyor. Parachains.info’ya göre, Kusama parachainleri için gerçekten sadece 12 müzayede kazanmış olsa da, toplamda yüzden fazla proje yer alıyor.

Kusama, 19 Ekim’de önümüzdeki yıl içinde 48 parachain müzayedesinin daha onaylandığını bildirdi.  bu nedenle Polkadot’un yan ağında test ve geliştirme devam edecek. Müzayedenin ise ise Haziran ayında ilki gerçekleştirildi.

Polkadot gözünü XRP’ye çevirdi

Hareket, 1 Kasım’daki geç işlemler sırasında DOT fiyatlarını tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 50,87 dolara çıktı. Yazım sırasında, DOT hafifçe 49,84 dolara gerilese de gün içerisinde %17 oranında yükseliş gösterdi.

DOT geçen ay %55 oranında kâr topladı. XRP’nin piyasa değerini kısa bir süreliğine 52 milyar dolara çevirerek yedinci sırayı aldı. O zamandan beri geride kalmasına rağmen, şimdi XRP’yi yaklaşık 500 milyon dolarla takip ediyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin