featured

Polkadot fiyatı 250 günlük direnç çizgisinin altına düştü: DOT fiyatı için sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Polkadot (DOT) fiyatı 250 günlük yatay destek alanını kırarak Kasım 2020’den bu yana en düşük günlük kapanışa ulaştı. Haftalık ve günlük zaman dilimlerinin her ikisi de aşağı yönlü bir görünüm sergiliyor. Bu, aşağı yönlü hareketin yeni düşük seviyelere doğru devam edeceğini gösteriyor.

Polkadot fiyatı 2020’den bu yana en düşük kapanışa ulaştı

Günlük zaman dilimi için teknik analiz, DOT fiyatının 19 Şubat’tan bu yana azalan bir direnç çizgisinin altına düştüğünü gösteriyor. Bunu yaparken fiyat 4,30 dolar yatay destek alanında sıçradı. Bu çizgi ve destek alanı birleştiğinde, düşüş formasyonu olarak kabul edilen alçalan bir üçgen ortaya çıkıyor.

1 Eylül’de Polkadot fiyatı nihayet düştü ve 4,30 dolarlık destek alanının altında kapandı. Kopuş sırasında bölge 246 gündür yerinde duruyordu. Günlük 4,21 dolarlık kapanış Kasım 2020’den bu yana görülen en düşük seviyeydi. Fiyat henüz düşüş hızını artırmamış olsa da 4,30 dolarlık alanı direnç olarak doğruluyor (kırmızı simge).

Günlük RSI, bu düşüş fiyat hareketine rağmen yükseliş trendinin tersine dönmesi için umut veriyor. Piyasa yatırımcıları RSI’ı aşırı alım ya da aşırı satım koşullarını belirlemek ve bir varlığı biriktirmeye ya da satmaya karar vermek için bir momentum göstergesi olarak kullanır.

50’nin üzerindeki okumalar ve yukarı yönlü bir trend boğaların hâlâ avantajlı olduğunu gösterirken 50’nin altındaki okumalar bunun tersini göstermektedir.

Gösterge önemli bir yükseliş sapması yaratmıştır (yeşil çizgi). Ancak sapmayı teyit etmek ve trendin tersine dönmesine neden olmak için 4,30 dolar alanının geri kazanılması gerekiyor. Bu durumda azalan direnç çizgisi mevcut fiyatın yüzde 13 üzerinde, 4,80 dolar seviyesinde olacaktır.

Düşüş noktası onaylanırsa ne olur?

Haftalık zaman dilimindeki düşüş teyit edilirse Polkadot fiyatı hızla 1 dolara düşebilir. Bu, tüm zamanların en düşük destek bölgesi olan 2 doları kıracaktır. 1.20 dolar hedefi, üçgenin uzunluğunun arıza noktasına (beyaz) yansıtılmasıyla bulunur.

Ancak Polkadot fiyatı gelmeden önce 2 dolar bölgesinde sıçrayabilir. Tüm zamanların en düşük desteği olmasının yanı sıra alan en son yukarı doğru hareketin 1.61 dış Fib geri çekilme seviyesi tarafından oluşturulur. Haftalık RSI düşüşün devamını destekliyor. Gösterge 50’nin altında ve düşüyor, her ikisi de düşüş eğiliminin işaretleri olarak kabul ediliyor.

polkadot

Bu aşağı yönlü Polkadot fiyat tahminine rağmen uzun vadeli azalan direnç çizgisinden bir kırılma, devam eden düşüşü geçersiz kılacak ve 7,40 dolar direnç alanına doğru yüzde 75’lik bir yukarı harekete neden olabilir.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin