featured

Polkadot (DOT) kritik seviyelere düştü: Yolun sonu mu yoksa yeni bir başlangıç mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Polkadot (DOT) fiyatı, kritik destek noktası olan 4,40 dolar seviyesini kaybetti. Bunun sonucunda altcoin, 2020’den bu yana en düşük haftalık kapanışı yaptı.

Fiyat kısa vadeli bir düzeltme modeli içinde işlem görse de bu, uzun vadeli yapısını da olumsuz etkilemiş olabilir mi?

Polkadot (DOT) fiyatı düşüyor

Haftalık grafik, altcoin’in Şubat 2023’te ulaştığı yılın en yüksek seviyesi olan 7,90 dolara ulaşmasından bu yana alçalan bir direnç çizgisinin altında düşüş yaşadığını gösteriyor. Fiyat, çizgiyi takip ederken, yılın başından bu yana mevcut olan 4,40 dolarlık yatay destek alanını da kaybetti. Bu tür uzun vadeli destek seviyelerindeki kırılmalar genellikle önemli düşüşleri tetikler.

Destek alanıyla birleştirildiğinde çizgi, düşüş eğilimi olarak kabul edilen alçalan bir üçgen oluşturur. Bu, çöküşü daha da meşrulaştırıyor ve daha fazla olumsuzluk olasılığını da destekliyor.

Aşağı yönlü hareketin devam etmesi durumunda DOT fiyatı %50 daha düşebilir. Bunun sonucunda da 2 dolarda bulunan destek noktasına dokunabilir. Bu seviye, Ağustos 2020’deki tüm zamanların en düşük destek noktasıdır.

Öte yandan, 4,40 dolarlık alanın ve alçalan direnç çizgisinin geri kazanılması durumunda 7,50 dolardaki direnç noktasına doğru %85’lik bir fiyat artışı gerçekleşecektir.

Polkadot (DOT)

Haftalık RSI düşüş eğilimi göstererek devam eden aşağı yönlü hareketi destekliyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI), 50’nin altında ve düşmeye devam ediyor.

Polkadot (DOT) fiyat tahmini: Geri dönüş için umut var mı?

Altı saatlik grafikteki teknik göstergeler, 20 Temmuz’dan bu yana yaşanan düşüşün tamamının alçalan paralel bir kanal içinde yer aldığını gösteriyor. Bu kanallar genellikle düzeltici hareketler içerir. Bu, önemli bir fiyat düşüşünü tetiklemesi beklenen uzun vadeli desteğin bozulmasıyla aynı doğrultuda değildir.

DOT fiyatı kanalın destek hattından sıçradı ancak hâlâ alt kısmında işlem görüyor.

RSI aşırı satış bölgesinin dışına çıktığı için ilginç bir sinyal veriyor. Bu durum daha önce gerçekleştiğinde altcoin kanalın destek hattında işlem görüyordu ve kanalın direnç çizgisine %11 oranında bir artışın ardından ulaşmıştı.

Bu sefer de aynı şey olursa, kanalın direnç çizgisi mevcut fiyatın %9 üzerinde, yani 4,30 dolar civarında olacak.

Bu artış gerçekleşse bile, DOT kanaldan gerçekten ayrılana kadar uzun vadeli trendin yükselişe dönük olduğu düşünülemez.

Öte yandan, kanaldan bir kırılma muhtemelen daha önce belirtilen 2 dolarlık desteğe doğru düşüşü hızlandıracaktır.

Bu düşüş fiyat tahminine rağmen, kanaldan ve 4,40 dolarlık alandan bir çıkış muhtemelen 7,50 dolardaki direnç noktasına %85’lik bir artışa neden olacak.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin