featured

Litecoin (LTC) fiyatı piyasadaki düşüşten etkilenmiyor: Boğalar gücünü kanıtlamaya hazır

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Düşüş eğiliminin ön plana çıktığı bir ortamda, gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Litecoin (LTC) dikkat çekiyor. Yatırımcılar, FTX’in 3,4 milyar dolarlık token’ı elden çıkaracağı yarınki mahkeme onayını ve ardından gelecek satış baskısına hazırlanırken LTC umut verici sinyallere sahip. Çünkü fiyat, zincir üstü verilerle desteklenen bir yükseliş eğilimi sinyali veriyor.

Litecoin (LTC) uzun vadeli yatırımcılarının güveni tam

Altcoin piyasası şu anda, FTX’in kripto zulasını tasfiye etmek için mahkeme onayı alması durumunda yarından itibaren ciddi bir satış dalgası yaşanabileceği endişeleriyle karşı karşıya. Ancak LTC fiyatı, 60 dolarda bulunan kritik desteğin altına düşmesine rağmen şu anda toparlanma eğiliminde.

IntoTheBlock’un verilerine göre LTC token’ına olan talebi yükseliş eğiliminde. Litecoin’i bir yıldan daha uzun süredir elinde tutan adresler tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığından, uzun vadeli sahipleri Litecoin’in gelecekteki gidişatı konusunda iyimser. Bu sayı, Haziran ayından bu yana katlanarak artıyor ve şu anda 5,02 milyon seviyesine ulaştı.

Litecoin LTC

Litecoin’in 2 Temmuz’da ulaştığı zirve fiyatı olan 114,5 dolara ulaşmasından bu yana adres sayısı 602,000 arttı. Aynı zaman diliminde bu adreslerin Litecoin varlıklarında da 3,2 milyon adet LTC token’ı artışı görüldü.

Bu, düşen fiyatlara rağmen önemli sayıda mevcut ağ kullanıcısının Litecoin’in uzun vadeli potansiyeline inanmaya devam ettiğini gösteriyor.

Üstelik Litecoin, bakiyeleri 10,000 ila 100 milyon adet token arasında değişen balinalar arasında da iyimserlik işaretleri gösteriyor. Santiment’in verilerine göre bu büyük yatırımcılar hafta boyunca süren satış çılgınlığına ara vererek son iki gündeki fiyat düşüşünde 40,000 adet token satın aldılar. Bu yeni alımların tahmini değeri ise toplam 2,4 milyon dolar.

Fiyat için sırada ne var?

Altcoin’in fiyatı son birkaç saatte alıcıların 57 dolar seviyesine yakın bir alım hissi yaratmasıyla toparlanma yaşadı. LTC, 60,8 dolar seviyesindeki 20 günlük Üstel Hareketli Ortalamaya (EMA) doğru yükseldi, ancak bu seviyeyi geçemedi. Bu da, bu seviyedeki satıcıların güçlü olduğuna işaret ediyor. LTC fiyatı son 24 saat içinde %1,8 oranında değer kazandı ve bu yazının yazıldığı sırada 60,48 dolar civarında işlem görüyor.

Ayılar 53 dolarda bulunan temel destek noktasını kıramadığı için, düşük fiyatlarda satış baskısının azaldığı görülüyor. Teknik göstergelerden Göreceli Güç Endeksi (RSI), orta hatta doğru ilerlerken pozitif bir ayrışma oluşturuyor gibi görünüyor ve satış momentumunun zayıfladığının sinyalini veriyor.

Önemli bir yükseliş göstergesi, başarılı bir kırılma ve 20 günlük EMA’nın üzerinde kapanış olabilir. Bu hareket, 65 dolara doğru daha güçlü bir toparlanmanın yolunu açabilir. Daha fazla artış ise fiyatı 76 dolara doğru götürebilir.

Öte yandan, eğer 53 dolarda bulunan destek kaybedilirse altcoin’in fiyatı düşüş eğilimine girebilir. Bu durumda fiyatın kritik 47 dolar seviyesine düştüğünü görebiliriz.

Coinpedia


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin