Piyasayı kana bulayan Mt. Gox’dan önemli Bitcoin açıklaması
Piyasayı kana bulayan Mt. Gox’dan önemli Bitcoin açıklaması

Piyasayı kana bulayan Mt. Gox artık Bitcoin satmayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tokyo Bölge Mahkemesi devam eden Mt. Gox iflasında sivil rehabilitasyonun başlamasını onayladı. Sürecin önümüzdeki yılın başında başlaması bekleniyor.

Mt. Gox artık büyük miktarlarda Bitcoin satışı yapmayacak

Mt. Gox kreditörleri, kaybedilen Bitcoin başına 450 dolardan daha fazlasını almaya bir adım daha yaklaştı. Tokyo Bölge Mahkemesi, iflas sürecini durdurma ve sivil rehabilitasyon sürecini başlatma emrini verdi. Mt. Gox web sitesi bugün sivil rehabilitasyonun nasıl ilerleyeceği konusunda geçici bir program ortaya koydu. Bu yüzden de Mt. Gox iflas talepleri dosyalama sistemi de geçici olarak askıya alındı. En son gelen bu haber, Bitcoin boğaları için çoğunlukla iyi haberler içeriyor, en azından şimdilik.

Piyasayı kana bulayan Mt. Gox artık Bitcoin satmayacak
Piyasayı kana bulayan Mt. Gox artık Bitcoin satmayacak

Mt. Gox’un şu an başında olan Nobuaki Kobayashi’nin Tokyo merkezli Bloomberg muhabiri Yuji Nakamura’ya verdiği demece göre, alacaklılar 2019’un ortasına kadar olan sürede Bitcoin olarak geri ödeme alacak. Bu nedenle en azından öngörülebilir bir gelecekte daha fazla Bitcoin satışı olmayacak.

Mt. Gox tüm Bitcoin’lerin yüzde 0,807’sini kontrol ediyor

Yayınlanan belgeler, Bitcoin’in (forkları da dahil) gelecekteki satış ve dağıtımına ilişkin belirli tarihlere kadar şu bilgileri içeriyor:

Şu anda, gelecekte Bitcoin ve Bitcoin forku olan diğer kripto paraların satışı konusunda henüz hiçbir şey tespit edilmedi.

Alacaklıların ayrıca taleplerini Ekim 2018’e kadar rafa kaldırmaları gerekecek. Ancak Mt. Gox halihazırda 137.890,96 BTC (neredeyse 880 milyon ABD doları) veya başka bir bakış açısıyla şu anda mevcut olan tüm Bitcoin’lerin %0,807’sini kontrol ediyor. Bu fonların herhangi bir biçimde dağıtımı gelecek yıl boyunca kripto para piyasaları üzerinde kötü bir etkiye sahip olabilir.

Mt. Gox’un balina satışları mercek altında

Nobuaki Kobayashi, Aralık 2017’den Şubat 2018’e kadar Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash (BCH) olarak toplamda 400 milyon dolar değerinde satış yaptığı için “Mt. Gox Bitcoin Whale” olarak adlandırılıyor. Nobuaki Kobayashi bu nedenle satış yapılan dönemde kripto para piyasasında ki değer kaybından sorumlu tutuluyor. Nobuaki Kobayashi Bitcoin’in fiyatında ki etkilerle ilgili iddiaları ret ediyor. Bugün yayınlanan belgelerde Kobayashi’nin suçlamalarla ilgili aşağıdaki cevapları yer alıyor:

Aralık 2017’den Şubat 2018’e kadar olan satışlarda olduğu gibi, 6 kripto para işlem uzmanı ile yapılan istişarelerde çıkan kararlar üzerine, Bitcoin ve Bitcoin Cash’de mümkün olduğu ölçüde işlemlerin güvenliği sağlandı. Borsada olağan satış yoluyla değil, piyasa fiyatı üzerinde hiçbir etkisi olmayan bir şekilde işlemler gerçekleştirildi.

Yine de kripto para yatırımcıları Mt. Gox’u, stoklarında bulunan kripto paraların miktarını ve satım yapılacak işlemleri tahmin edebilmek için yakından takip ediyor. Sivil rehabilitasyon sürecinin durumu hakkında bir sonraki alacaklılar toplantısının 26 Eylül 2018 tarihinde yapılması planlanıyor.

Bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin