Piyasalar Temmuz ayına girerken ayı trendleri azalmış gibi görünüyor
Piyasalar Temmuz ayına girerken ayı trendleri azalmış gibi görünüyor

Piyasalar dik düşüşe girdi: Bu durum hafta sonu devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu sabah pazarlarının durumu, son birkaç gündür baskın olan iyimserliğin aksine biraz kötümser. Kripto para birimlerinin büyük bir kısmı dik düşüşe girdi ve bazı önemli rakamlar artık geride kaldı. Peki piyasalar dik düşüşe girerek kripto paraları nasıl etkiledi?

Neden pazarlar düşüyor ve bu düşüş eğilimi ne kadar sürecek?

Belki de bunun boyutu konusunda endişelenmeye başlayabiliriz. Neden pazarlar düşüyor ve bu düşüş eğilimi ne kadar sürecek? Gerçekten de, umarım bu sadece geçici bir çarpmadır ve yakında piyasalar olduğundan da iyi duruma gelir. Çünkü halihazırda gördüğümüz rakamlar biraz iç karartıcı bir tabloyu yansıtıyor. Piyasadaki mevcut durumları inceleyelim.

Yazım sırasında Bitcoin (BTC), %8,38 oranında düşüşle 8.595 dolar seviyelerinden işlem görmekte. Bitcoin bu düşüşle 9.000 doların altına geriledi. Piyasalar biraz denge kazandığında, Bitcoin’in yakında 9.000 dolarlık bir geri dönüş yapacağını umuyoruz.

Yazım sırasında Ethereum (ETH), %11,67 oranında düşüşle 674,16 dolar seviyelerinden işlem görmekte. Burada, Ethereum 700 doların altında daha düşük seviyelere hareket ediyor gibi görünmekte. Şu ana kadar bu rakamın aşılması gerçekten çok zordu. Ethereum bu şekilde devam ederse, gelecekte tekrar bu seviyelere dönmekte zorlanabilir.

Piyasalardaki olumsuz eğilimden neredeyse tüm kripto paralar etkilendi

Yazım sırasında Ripple (XRP), %16,12 oranında düşüşle 0,67 dolar seviyelerinden işlem görmekte. Son zamanlarda, XRP’nin beklemede olan bir hukuk davası sonucunda büyük bir ilerleme kaydetmediği ve bir menkul kıymet olarak sınıflandırılma konusundaki tartışmaların etrafında değer kaybettiği görülmekte. Kripto para birimi şu anda 0,60 doların altındaki seviyeleri görmeye yakın.

Bitcoin Cash bile bugün fazlası ile kasvetli görünüyor. Yazım sırasında  Bitcoin Cash (BCH), %16,72 oranında düşüşle 1,378 dolar seviyelerinden işlem görmekte. Olumsuz eğilimden IOTA, TRON ve NEO’nun da sırasıyla %18,16, %17,82 ve %19,08 oranında düşüş göstererek etkilendiği görülmekte.

Piyasalar dik düşüşe girdi: Peki bunun nedeni nedir?

Şu anda, pazarda neler olduğunu söyleyebilmek çokta mümkün değil. Ama olan her ne ise, oldukça ciddi görünüyor. Kripto para birimleri pek çok farklı değişkene tepki gösterir. Bu, gördüğümüz değerler üzerinde büyük bir etkiye sahip gibi görünen bir takım değişkenler tesadüflere yol açabilir. Ancak değerler düştükçe, buna neden olan faktörlerde gün yüzüne çıkmak zorunda.

Piyasalardaki hareketler geçicidir ve bu nedenle, işler bir süre sonra yukarı doğru bir dönüşe geçebilir. Ancak kripto para piyasasının şu anki durumu dikkatle izlenmeli ve ona göre pozisyon alınmalı. Şimdilik bu olumsuzluklar devam ederse, bu hafta sonu pazarda daha kötümser tablolar ile karşılaşabiliriz.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cryptodaily

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin