Huawei Bitcoin cüzdanını yeni cep telefonlarına entegre ediyor
Huawei Bitcoin cüzdanını yeni cep telefonlarına entegre ediyor

Huawei Bitcoin cüzdanını cep telefonlarına ekliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bloomberg’in 10 Mayıs tarihli haberine göre, Çin menşeli çok uluslu iletişim teknolojisi şirketi Huawei Technologies Co, cep telefonu kullanıcılarının Cuma gününden itibaren yeni Huawei cihazlarına Bitcoin cüzdanları indirebileceklerini açıkladı. Huawei Bitcoin cüzdanını cep telefonlarına ekleyerek önemli bir gelişmeye daha imza attı.

Huawei Bitcoin cüzdanını yeni cep telefonlarına entegre ediyor

BTC.com’un İş Operasyonları Başkan Yardımcısı Alejandro de la Torre’ye göre Bitcoin cüzdanı Huawei’nin kendi uygulama mağazası olan AppGallery’de piyasaya sürüyor. BTC.com iş ilişkileri başkan yardımcısı Alejandro de la Torre’ye göre de bu uygulamalar yeni satın alınan Huawei telefonlarında önceden yüklü olarak müşteriye ulaşacak. BTC.com’un Bitcoin cüzdanı dünyanın en büyük üçüncü cep telefonu üreticisi olan Huawei tarafından sunulan ilk kripto para uygulaması olacak.

Çin hükumeti Android’in Google Play Store’unun tümünü ve Apple’ın App Store’unun da bir kısmını engellediği için Çin’de BTC.com gibi uygulamalara erişim kısıtlı. Çinli yetkililer kripto para borsalarını kapatıp ilk dijital para arzlarını yasaklarken bazı insanlar hala kripto para sahibi olabiliyor. De la Torre, Bloomberg’e konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Bu proje Çin pazarına girmek için iyi bir fırsat. Uygulamalarla nakitsiz ödemelerin kullanımı çok büyük ve geleneksel bankacılık sisteminde bu konuda çok eksiklik var. Bu nedenle Çin’de kripto para ödemelerinde büyümek için iyi bir kullanım alanı mevcut.

Huawei Blockchain tabanlı bir akıllı telefon geliştirmeyi planlıyor

Huawei ayrıca Mart ayında Blockchain teknolojisi tabanlı merkeziyetsiz uygulamaları destekleyen bir akıllı telefon geliştirmeyi planladıklarını duyurdu. Huawei geçtiğimiz yıl %20 pazar payına sahip olduğu Çin’e 90,9 milyon birim sevkiyatı gerçekleştirdi. Küresel pazar payı 2018’in ilk çeyreğinde %11,8’e ulaşan Huawei’nin mobil servislerden sorumlu başkan yardımcısı olan  Jaime Gonzalo konuya yönelik şunları söyledi:

Çin’deki lider konumumuzdan dolayı gelecekte mobil ödeme yöntemlerine kripto paraların entegre edilmesinde büyük bir artış olacağını düşünüyoruz.

Çin ülke genelinde geçerli olacak Blockchain standartları oluşturuyor

Geçen ay Huawei, akıllı kontrat gelişimine odaklı, yüksek performansa, yüksek kullanılırlığa ve yüksek güvenliğe sahip, işletmeler ve geliştiriciler için tasarlanmış bir Blockchain teknoloji platform servis olan Blockchain-as-a-Service (Baas) platformunun lansmanını duyurdu.

Bu arada Çin 2019 yılının sonuna doğru ülke genelinde geçerli olacak Blockchain standartları oluşturmayı planlamakta. Özel bir çalışma grubunun proje üzerinde çalışmaya başladığı belirtilmekte.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin