Piyasalar Bithumb Borsası’nın hacklenmesinden dolayı düşüyor olabilir
Piyasalar Bithumb Borsası’nın hacklenmesinden dolayı düşüyor olabilir

Piyasalar Bithumb Borsası’nın hacklenmesinden sonra yine kana bulandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coin360‘ın verilerine göre, bugün en iyi 10 içerisinde yer alan kripto para birimlerinin hepsi düşüşler yaşıyor. Bugün kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri 284 milyar doların altına düştü ve dünkü 294 milyar dolarlık seviyeye göre 10 milyar dolar zarar etti. Görünüşe göre, piyasalar Bithumb Borsası’nın hacklenmesinden sonra yine kırmızıya boyandı.

Piyasalar Bithumb Borsası’nın hacklenmesinden sonra yine kana bulandı!
Piyasalar Bithumb Borsası’nın hacklenmesinden sonra yine kana bulandı!

Bitcoin ve Ethereum yüzde 2,5 oranında değer kaybına uğradı

Bitcoin yazım sırasında 6.786 dolar seviyesinden işlem görüyor ve son 24 saatte %2,6 oranında bir düşüş yaşadı. Piyasanın lider kripto parası bu kaybı önceki bir kaç gün içinde yaşadığı artıştan sonra gördü. Bitcoin 18 Haziran’da yaşanan 300 dolarlık düşüşün ardından 19 Haziran’da 6.800 seviyelerine kadar yükseldi.

Ethereum ise son 24 saat içerisinde %2,5 oranında bir kayıp verdi ve şimdi 538 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Ethereum şu anda, 53 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Piyasanın en büyük ikinci kripto parası son birkaç haftadır 486 dolar seviyelerine kadar düştü. Ancak  Ethereum, şimdi 500 dolar seviyesinin üzerinde işlem görüyor.

Piyasada en kötü durumda olan kripto para IOTA

Piyasa değeri ile ilk on kripto paranın neredeyse tamamında, 1 ila yüzde 3 arasında kayıpları görüyoruz. Bunların arasında en kötü durumda olanı ise şu anda %2,5 oranında düşüşle IOTA.  IOTA yazım sırasında 1,18 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Piyasalar Bithumb Borsası’nın hacklenmesinden sonra yine kana bulandı!
Piyasalar Bithumb Borsası’nın hacklenmesinden sonra yine kana bulandı!

Bugün piyasalarda yaşanan düşüş eğiliminin nedeni, Güney Kore‘nin önde gelen kripto para borsası ve dünyanın da en büyük altıncı kripto para borsası olan Bithumb’un hacklenmesi olabilir. Bithumb bu saldırı sonucunda, 30 milyon dolar civarında bir kayıp verdi.

Piyasalar Bithumb Borsası’nın hacklenmesinden dolayı düşüyor olabilir

Koreli bir sahtekarlık tespiti projesi  olan Sentinel Protocol yetkililerinin açıklamalarına göre, Bithumb’ın Sıcak Cüzdanı (çevrimiçi) 19 Haziran gecesi saldırıya uğradı. Hacklenmeden önce Bithumb sunucularında anormal erişimler görünce büyük bir miktarda Ethereum’u çevrimdışı cüzdanlarına taşıdı. Ayrıca Bithumb’un 16 Haziran’da ”güvenlik ayarlarını maksimize etmek için” ani bir sunucu kontrolü bile yaptığı belirtiliyor.

Kore Bilim ve Teknoloji Bakanlığı bu saldırının nedenleri hakkında Kore İnternet ve Güvenlik Kurumu (KISA), polis kuvvetleri ve diğer devlet daireleri ile ortaklaşa şekilde acil bir soruşturma açılacağını açıkladı. Her ne kadar da Bithumb yaptığı açıklamada yaşanan maddi kayıpların karşılanacağını belirtse de kullanıcılar fazlası ile tedirgin. Ayrıca kullanıcılar, bu süreç sonlanana kadar ellerindeki varlıkları başka bir yere aktaramayacak.

Güvenlikle ilgili yaşanan olaylar piyasalara zarar verebilir

Bu kadar büyük bir kripto para platformunun hacklenmesi haberi piyasalara olan güveni ciddi oranda azaltabilir. Ayrıca bu olay uluslararası ana akım medya kanalları tarafından yoğun ilgi çekti. Bu ayın başlarında hacim itibariyle küçük olan Coinrail Borsası’nın 37 milyon dolarlık hacklenmesi olayı bile Bloomberg, The Wall Street Journal, Reuters ve The Guardian gibi ana akım medya kuruluşları tarafından fazlaca kullanıldı. Güvenlikle ilgili yaşanan olaylar “korku, belirsizlik ve şüpheyi” besleyerek kripto piyasalarına zarar verebilir.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin