Skycoin CEO'su varlıkların dondurulması için borsalarla iletişime geçti
Skycoin CEO'su varlıkların dondurulması için borsalarla iletişime geçti

Skycoin CEO’su rehin alındı: Fonlar donduruldu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Skycoin bünyesinde yaşanan suç faaliyetleriyle ilgili iddialara bir yenisi eklendi. Skycoin CEO’su ve yöneticileri, Skycoin’in kendi pazarlama ekibi tarafından yapılan hırsızlık olayının etkilerinden kurtulmak için fonları dondurdu.

Skycoin CEO’su ve eşi rehin alındı!

Kendisini “dünyanın en gelişmiş Blockchain platformu” olarak tanımlayan Skycoin, geçtiğimiz Mayıs ayında Bianance’de listelendi. 18 Haziran’da yayımlanan bir blog yazısında, Synth olarak bilinen Skycoin CEO’su ve Çin merkezli pazarlama ekibinin üyelerinin maruz kaldığı “ev soygunu” olarak tanımlanan hırsızlık olayı ayrıntılı olarak anlatılarak doğrulandı.

İddia edilen şahıslar, Synth’in evine girerek, para ve teknik bilgileri çalmaya çalışırken onu ve karısını rehin aldı. Yazıda, Synth ve eşinin 6 saat boyunca zorla alı konulduğu belirtiliyor. Bu sırada Skycoin CEO’su ve eşi, tehdit, işkence ve soyulmak, gibi kötü muameleye maruz bırakıldı. Grup soygunu sırasında saldırganlar, cüzdan güvenlik önlemleri sayesinde sadece 18,88 Bitcoin ve 6.466 Skycoin çalabildi. Çete, aynı zamanda Skycoin ekosistemi için tasarım çerçevesini de çalmaya çalıştı, ancak başarısız oldu.

Skycoin CEO’su varlıkların dondurulması için borsalarla iletişime geçti

Ayrıca bir Reddit yorumcu, Skycoin problemlerinin 2017 yılında Bitcoin Cash‘i kendi platformuna katmak için uğraşan Coinbase’in yaşadığı skandala benzediğini ileri sürüyor. Çalınan fonların işlem görmesini önlemek için Skycoin, varlıkların dondurulması adına borsalarla iletişime geçtiğini açıkladı. Borsaların bu talepleri ile ne ölçüde ciddiye aldığı belli olmasa da, kararın piyasalar üzerinde olumlu bir etkisi olduğu bildiriliyor. Skycoin blog gönderisinde son durum şu şekilde ifade ediyor:

Borsalardan gelen geri bildirimlere göre, çalıntı Skycoin tutan hesaplar donduruldu. Bu yüzden piyasada olabilecek herhangi bir etki ihtimali neredeyse ortadan kaldırıldı. Bazı panik satışları devam ediyor gibi görünse de, açıklamaların ardından piyasa fiyatı yaklaşık %30 oranında toparlandı.

Skycoın Ceo'su rehin alındı: Fonlar donduruldu!
Skycoın Ceo’su rehin alındı: Fonlar donduruldu!

Skycoin en parlak zamanlarında 32 doların üzerinde bir değere sahipti. Ancak skandallar sonrası çok ciddi kayıplar yaşadı. Yazım sırasında CoinMarketCap verilerine göre, piyasa değeri bakımından 155. sırada olan Skycoin, 6,41 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin