Dikkat! Daha fazla iflas BTC’nin kuyusunu kazabilir…

Piyasalar akşam üstü sallandı: Bitcoin neden düştü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para fiyatları Perşembe günü genel olarak düştü. Yatırımcılar ne olduğunu anlamadan kayıpların derinliğine düştü. Herkes Bitcoin neden düştü? Sorusuna yanıt ararken, Bitcoin %7’ye kadar düşüş gösterdi. Finansal piyasalarda daha geniş bir düşüşle birlikte gelen bir hareket tüm varlıkları aşağı yönlü düşürdü.

Coinbase verilerine göre, Bitcoin’in fiyatı 09:00 ET’de yaklaşık 39.500 dolardan 13.00 ET’de 36.863.93 dolara düştü. Yazma sırasında BTC, TradingView aracılığıyla Coinbase verilerine göre yaklaşık 36.400 dolardan el değiştiriyor.

Her ne kadar anlık fiyatlar paylaşılsa da oynaklık son derece yüksek. Binance borsasında 36.000 doların altına kadar sarktı. Özellikle vadeli işlem açan pek çok yatırımcı tasfiye oldu.

Bitcoin neden düştü?

Dün, uzun süredir merak edilen ABD Merkez Bankası’nın faiz kararı belli olmuştu. Fed, 2022 yılının ikinci faiz artırımını 50 baz puan olarak açıkladı. Bu açıklamanın ardından Başkan Jerome Powell’ın söylemleri bir anda Bitcoin ve türevlerini pozitif etkilemişti. Ancak bu söylemlerin kısa süreli olduğunu bugün gördük.

Diğer yandan, genel olarak, çoğu büyük ABD hisse senedi endeksleri düştüğü için Perşembe günü finans piyasalarında daha geniş bir eğilimle uyumlu. Yazma sırasında, Nasdaq 100, açılıştan bu yana 700 puanın biraz üzerinde veya kabaca %5.1 kayıp yaşadı.

Bitcoin’in fiyatı, Nisan ayı boyunca aşağı yönlü bir seyir izledikten sonra, tarihsel olarak kripto için iyi bir ay olan Mayıs ayının başlamasından sonra Çarşamba günü yükseldi.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin