Sıkılaştırılmış Bitcoin yasaları sektörü nasıl etkileyecek?
Sıkılaştırılmış Bitcoin yasaları sektörü nasıl etkileyecek?

Piyasadaki keskin düşüşler ayı piyasasının sonuna mı işaret ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

eToro analisti Mati Greenspan’a göre volatilite, Bitcoin ve diğer altcoinler gibi çok düşük seviyelerini görerek kripto pazarlarına geri döndü. Analiste göre bu sonbaharın gerçek sebebi hala belirsizken, birçok spekülasyon kafa karıştırıyor. Bazı analistler kapitülasyon aşamasından bahsediyorlar ve bu ayı piyasasının sonu olabilir.

Kripto para piyasası neden düştü?

BCH’deki savaşların BTC’yi etkileyebileceğine dair korkular var, çünkü hash oranlarındaki düşüş Bitcoin’deki işlem maliyetlerini etkileyebilir.

Bitcoin ve diğer altcoinler 14 şiddetli darbe aldı. Nadiren yukarı veya aşağı hareket ederek Bitcoin uzun süredir 6.300 dolar ila 6.700 dolar aralığında dar bir aralıkta işlem görüyordu. Bitcoin uzun süredir stabil olarak bu aralıkta işlem görürken keskin bir fiyat artışı yaşandı ve lider kripto para 2 saat içinde yüzde 10 değer kaybetti. Bu düşüşü altcoinlerdeki sert hareketler izledi ve piyasa ciddi değer kaybı yaşadı.

Bu düşüş sektörü şaşırttı ve piyasaları izleyen analistler, bu durumun neden gerçekleştiğine dair güvenilir bir sebep bulamadılar. Analistlerin birçoğu, piyasadaki ani düşüş dalgasını BCH fork olayıyla ilişkilendirdi.

Ayı piyasasının sonu mu geldi? Analist açıklıyor

Mati Greenspan’a göre hala bir sürü analistin teknik olarak baktığı gibi, kripto piyasası, genellikle bir ayı piyasasının sonunu belirleyen kapitülasyon aşamasına giriyor olabilir. Kapitülasyon, yatırımcıların herhangi bir güvenlik veya piyasada önceki kazanımlardan vazgeçtikleri dönemlerde pozisyonlarını satarak düştükleri zaman görülür.

Mati Greenspan’a göre, BCH’deki hash rate savaşları BTC hash’ini BCH’ye geçiren herhangi bir madenci gibi BTC’yi etkileyebileceği korkusu, çok ağır bir bedel ödeyecek. Analiste göre, Bitcoin’in hash rate’indeki büyük bir düşüşü gören olası bir olay bile Bitcoin’deki işlem maliyetlerini geçici olarak etkileyebilir, ancak Bitcoin’in fiyatında kalıcı bir etkisi yok ve bu durumun kesinlikle istikrarı da yok.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin