6 Nisan Bitcoin analizi: BTC’yi uçuracak 4 sebep
6 Nisan Bitcoin analizi: BTC’yi uçuracak 4 sebep

16 Kasım Bitcoin fiyat analizi: BTC ağır düşüş sonrası destek arıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

16 Kasım Bitcoin fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin önceki gün yılın en düşüğünü göreceği düşüşüne 6.500 dolardan başlamıştı.
  • Bu ağır kayıp Bitcoin fiyatının 5.430 dolara kadar gerilemesine neden oldu.
  • Dün akşam saatlerinde başlayan toparlanma belirtisi ile Bitcoin 5.700 dolara kadar yükselebildi.

16 Kasım Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin fiyatının 5.400 dolar bandına düştükten sonra dün itibarıyla düşüşünü yavaşlattığı görüldü. Yalnız hala toparlanmayı teyit edecek fiyat hareketlerine rastlanmıyor. BTC/USD paritesi hareketlerine baktığımızda 5.600 – 5.800 dolar bandında kendine zemin oluşturmaya çalıştığını görüyoruz.

Hala ağır bir ayı piyasası etkisinde olan Bitcoin, mevcut seviyesi ile yılın en düşük fiyatlarında seyrederken, yatırımcılar yükseliş için yeni bir katalizör bekliyorlar. Mevcut düşüşün nedeni olarak ise hakim görüşler, tüm piyasayı etkileyen Bitcoin Cash forkunu görürken, bazı görüşler ise geleneksel piyasalarda teknoloji hisselerindeki düşüşlerin kripto piyasasını aşağı çektiği yönünde.

Teknik analize devam ettiğimizde bu seviyelerde kısıtlı geçmiş verilere sahip olduğumuzdan, henüz çok sıcak olan düşüş hareketinin nerede dip bulacağını kestirmekte zor oluyor.

Fakat son iki günlük fiyat hareketlerine bakıldığında dün akşam saatlerinde başlayan alım işlemleri en azından düşüşün yavaşladığı sinyalini veriyor. Buna göre yaklaşık 200 dolarlık bir alanda (5.600 – 5.800) volatiliteli hareketlerin devamını görebiliriz.

Önümüzde hafta sonu olmasından dolayı bu aralıktaki dalgalanmanın daha düşük olabileceğini düşünebiliriz. Yine de kripto paranın toparlanma teyidini alabilmemiz için 5.800 doların üzerinde günlük kapanışlara ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Aşağı yönde ise 5.600 doların altı oldukça tehlikeli bir bölge olarak görülüyor.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik grafikte MACD göstergesini incelediğimizde satış bölgesinde oluşan tepenin azalan mumlar halinde tamamlanmaya çalıştığını görüyoruz. Bu görünüm bu şekilde devam ederse, MACD’nin 4 saatlik görünümünde pozitif bölgeye çıkması toparlanmayı hızlandırabilir.

Diğer yandan stokastik osilatör aşırı satımın sonu erdiğine dair mevcut bölgeden yukarı yönlü dik bir şekilde çıkıyor. Bu gösterge de MACD göstergesini destekleyen bir faktör olarak görülüyor. Fakat ağır düşüşün etkisini henüz üzerinden atamayan RSI ve CCI henüz satış yanlı düşük seviyelerde devam ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin