12 ICO
Bitmex araştırması: "50 milyon doların üzerinde en az 12 ICO henüz tokenlerini çıkarmadı"

Araştırma: Piyasada bireysel yatırımcılar azalıyor ve kurumsal sermaye artıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ICORating, ICO’ları ve ICO piyasasını değerlendirerek analitik araştırmalar yürüten bağımsız bir derecelendirme kuruluşu. ICORating’in 2018’in ikinci çeyreği için yayınladığı ICO piyasası raporuna göre, ICO piyasası bir yıl içinde iki kattan fazla artış gösterdi. Ayrıca rapora göre, piyasada bireysel yatırımcılar azalıyor ve kurumsal sermaye artıyor.

Avrupa tüm projelerin yüzde 46’sını başlatmasıyla bir lider haline geldi

Rapora göre 2018’deki ICO’lar yatırımlardan 11 milyar dolardan fazla para topladı. Bu rakam 2017’nin birinci ve ikinci çeyreğindeki ICO’lara yapılan yatırımların toplamından on kat daha fazla. ICORating, 2018’in ikinci çeyreğindeki 827 projenin, birinci çeyrekte toplanan 3,3 milyar dolara kıyasla toplamda yüzde 151’lik bir artışla 8 milyar dolardan fazla fon topladıklarını belirtiyor. Raporda bu artışın çoğunluğunu, bir yıllık ICO süresince neredeyse 4 milyar 200 milyon dolar toplayan EOS projesi tarafından toplanan fonlar olduğu da belirtiliyor.

ICORating’e göre Avrupa tüm projelerin yüzde 46’sını başlatmasıyla bir lider haline geldi. Kuzey Amerika ise fonların yüzde 64,67’sini toplayarak yatırımlarda lider konumda. Ayrıca raporda Asya merkezli projelerin toplanan fonlarında yüzde 20’lik bir artış olduğunu ama başlatılan proje sayısında yüzde 40’lık bir azalma olduğu vurgulanıyor.

ICO piyasalarında kurumsal sermaye artarken bireysel yatırımcılar azalıyor

Bunlara ek olarak raporda, ICO piyasalarında kurumsal sermaye artarken bireysel yatırımcı sayısındaki düşüşün devam ettiği belirtiliyor. Ayrıca raporda ICO’lara sırasında yaratılan fonların toplamının giderek “projelerin yatırım fonlarıyla ne kadar iyi işbirliği yaptığına” bağlı olduğu da vurgulanıyor. Temmuz ayında, Crypto Finance Conference’daki analistler ICO’lar için en elverişli ülkelerin ABD, İsviçre ve Singapur olduğunu ortaya koydu.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin