Everipedia resmi olarak başlatıldı.
Everipedia resmi olarak başlatıldı.

Blockchain tabanlı ansiklopedi Everipedia resmi olarak başlatıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cayman Adaları tabanlı Blockchain girişimi Everipedia, dün eşler arası (P2P) ansiklopedisini resmi olarak başlattı.

Everipedia EOS ağını kullanıyor

Reklamlara ya da bağışlara ihtiyaç duymadan özerk bir ansiklopedi olmak için tasarlanan proje, çalışmak için EOS ağını kullanıyor. Ansiklopedinin küratörleri IQ olarak adlandırılan kendi tokeni ile ödüllendirecek.

Vikipedi’nin kurucu ortaklarından olan ve Everipedia’da CIO’luk yapan Larry Sanger; kullanıcıların ilk defa, merkezi bir şekilde oy kullanabilmelerine ve makaleler oluşturmasına olanak tanıyan bir ağı başlatmaktan memnun olduklarını belirtti.

Sözü edilen Blockchain tabanlı “alternatif Vikipedi” Jimmy Wales’in çok iyi bilinen şüpheciliği ve toplum motivasyonuna katkı sağlama vizyonunu da destekler nitelikte. Daha önce Cointelegraph ile bir röportaj yapan Wales, doğrudan Blockchain dünyasına yönelik bir şey yapmayı planlamadığını söylemiş ve eklemişti:

Bu fikir çok ilgimi çekiyor. Birçok insan beni gazetecilik alanındaki düşüncelere itti, fakat bunun pek anlamlı olmadığı düşüncesindeyim. Düşünmeye devam edeceğim.

“Token yaratmak kolay. Çalışanını yaratmak zor.”

Bu hafta Bloomberg’e konuşan Everipedia Kurucu Ortağı ve Başkanı Sam Kazemian, IQ’nun şu anda projenin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri olduğunu vurguladı.

Kazemian:

Gerçekten işe yarayan ve mantıklı olan token ekonomisini tasarlamak, işin en zorlayıcı yanı. Bir token oluşturmak ve bazı hizmetlerin içinde bir para birimi olarak hareket ettirmek çok kolaydır. Ama IQ tokeninin yaptığı bu değil.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebooksayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Bitfinex EOS ile değiştirilebilen Everipedia Tokenini listeliyor… 34Bytes Litecoin’i ekliyor!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin