kripto rallisi
Piyasa son kripto rallisi ile 6 hafta öncesine geri döndü

Piyasa son kripto rallisi ile 6 hafta öncesine geri döndü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto piyasası hafta başlangıcı ile birlikte, yükseliş momentumunu gün boyunca devam ettirerek, pazar kapasitesini 400 milyar dolara ulaşmasını sağladı.Böylece son kripto rallisi ile piyasalar, 6 haftanın sonunda yeniden 400 milyar dolar seviyesine ulaşmış oldu.

Kripto rallisi devam ediyor

Kripto piyasasında altı hafta oldukça çok uzun bir süredir. Mart ayı başından bu yana pek çok gelişme yaşandı. 1 Nisan tarihinde ise 244 milyar dolar ile yılın en düşük piyasa hacmi görülmüştü. Bu, Ocak ayı başındaki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 830 milyar doların yaklaşık yüzde 70’ine denk geliyordu. 22 Kasım 2017 tarihinde ise piyasalar son derece düşük işlem görüyordu. O tarihten itibaren yükselişe geçen piyasa tarihinde en yüksek işlem hacimlerine ulaşmıştı.

Kripto piyasasında sadece 3 haftada yaşadığımız ralli, toplam piyasa sermayesini 156 milyar dolar, oransal bir ifade ile de yüzde 64 civarlarında arttırdı. 23 Nisan tarihi öğle vakitlerinde ise Coinmarketcap verileri 400,56 milyar dolarlık bir seviyeyi işaret etti.

kripto rallisi

Momentum, major kripto para olan Bitcoin’in nisan ayı başında yüzde 35 oranında düşüşle 6,600 dolara gerilemesinin ardından, iyileşme göstermesi ile her zamanki gibi yükseldi. Bitcoin baskınlığı ise şu anda yüzde 38’in altına kadar düştü. Bu da 2018’in en yükseği olan yüzde 46’dan biraz daha düşük bir oran.

Altcoinlerde de yüksek kazanımlar devam ediyor

Altcoinlerde de büyük ölçüde toparlanma görüldü. Bazıları da diğerlerinden daha iyi performans gösterdi. Geçen hafta boyunca en iyi kazanımlar elde eden ve toparlanmayı sürdürenler arasında yüzde 80’in üzerinde artış sağlayan olan Bitcoin Cash ve haftalık yüzde 127’lik bir artış elde ederek ilk 25’e giren Bitcoin Private bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde, Livecoinwatch’a göre; Ripple, EOS, Stellar Lumens, Iota, Monero, Icon ve Bitcoin Gold gibi kripto paralar son 7 gün içinde% 30’un üzerinde artışla son derece iyi performans gösterenler arasında yer aldı.

Geçtiğimiz 24 saat içindeki toplam ticaret hacmi, geçen haftaki 16 milyar dolar olan işlemden yüzde 43 daha yüksek olan 22,9 milyar dolar seviyesine yükseldi. Tüm kripto piyasası için bir sonraki kritik seviye 500 milyar dolar seviyesidir. Piyasa bu seviyeye daha önce, 6 Şubat tarihinde yaklaşık 280 milyar dolar dip yaptıktan sonra ulaşmıştı. Şu anda boğalar kripto treninin başında gibi gözüküyor.

newsbtc

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin