Bitcoin ve altın piyasa özeti
Bitcoin ve altın piyasa özeti

Piyasa özeti: Bitcoin ve altın için son birkaç hafta nasıl geçti?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC) için Kasım ayı neredeyse kusursuz geçti. Kripto para birimi tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ancak şu anda düşüşte. Son iki haftada olan bitene birlikte bakalım.

Bitcoin piyasa özeti

5 Kasım itibarıyla BTC 60.000 doların biraz üzerinde işlem görüyordu. Ancak 6 Kasım’da yükseliş eğilimi gösterdi, 9 ve 10 Kasım’da art arda tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Sonrasında gelen satış baskısı BTC’nin zirveden düşmesine neden oldu, ancak 65.000 dolar civarında konsolidasyon başladı. 15 Kasım’a kadar yaşanan yükseliş BTC’yi 66.500 dolara getirse de 16 Kasım’daki düşüşle BTC bu ay ilk kez 60.000 doların altına geriledi. Kripto para birimi şu anda 59.000 doların hemen altında işlem görüyor.

Defiance ETFS CIO’su Sylvia Jablonski, konuyu şöyle yorumladı:

“60.000’in altına düşüş Bitcoin’i 62.000 dolardaki destek seviyesinin altına, biraz ‘kısa vadeli’ düşüş bölgesine sokuyor. Bir sonraki kilit destek seviyesi 58.000 dolar ancak bence burada satın alımlar göreceğiz ve talebe dayalı olarak fiyatlar yukarı yönlü oynamaya başlayacak.”

Tanınmış broker Oanda’nın kıdemli piyasa analisti Craig Erlam’a göre ise Bitcoin 58.000 dolara düşerse düzeltme derinleşebilir.

“58.000 dolar seviyesi, Bitcoin’in Ekim sonunda güçlü destek bulduğu yer ve o zamandan beri büyük adımlar atmak için ne kadar mücadele ettiği göz önüne alındığında, daha derin bir düzeltme için katalizör olabilir.”

Altın

Altın genel olarak iyi bir Kasım ayı geçirdi. 3 Kasım’da 1.760 dolar civarında işlem gören değerli metalin fiyatı o zamandan beri neredeyse sürekli arttı. 4 Kasım’a kadar 1.790 dolara, 6 Kasım’a kadar 1.820 dolara ve 10 Kasım’a kadar 1.868 dolara yükseldi. Sonraki hafta ise kademeli olarak 16 Kasım’a kadar 1.870 doları geçti. Ancak o zamandan beri düştü ve şu anda 1.860 dolar civarında işlem görüyor.

Altın fiyatlarının düşme sebebi, ABD’den gelen güçlü enflasyon verilerinin ardından ABD Merkez Bankasının parasal teşviği ne kadar hızlı azaltacağı ve faiz oranlarını artıracağı konusunda yatırımcıların endişe duymaya başlamasıydı. Ek olarak doların zayıflaması, altını diğer para birimlerine sahip alıcılar için daha çekici hale getirdi.

CMC Markets UK Baş Piyasa analisti Michael Hewson, “Yukarıya doğru iyi bir yükseliş kaydettik ve getiriler biraz daha sıkı, bu yüzden altın fiyatlarını aşağı çekiyor olabilir” dedi.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin